Näköislehdessä tänään | Purkukuntoisesta suojellusta kartanosta tuli vuosien työn jälkeen Alangon perheen koti

Asuminen: Purkukuntoinen, mutta suojeltu kartanorakennus. Hankala yhtälö ei pelottanut Tessa Alankoa, vaan hän oli kertomansa mukaan sekunnin sadasosassa valmis tekemään kaupat Nupurin kartanosta.

– Kun vaimo toi minut tänne, pidin häntä ihan hulluna ja sanoin, että et voi olla tosissasi, Neljä Ruusua -yhtyeen laulaja Ilkka Alanko muistelee.

Vuosien työn jälkeen Nupurin kartanosta tuli nelihenkisen Alangon perheen koti.

Hyvinvointi: Mikä on sinun mottosi? Motto voi auttaa jaksamaan läpi vaikeuksien, sanoo positiivisen psykologian ja ratkaisukeskeisen menetelmän kouluttaja Taina Laane. Hän kehottaa valitsemaan motoksi kannustavia sanoja.

Matka: Pyhiinvaeltaminen käytännössä loppui Suomessa uskonpuhdistukseen. Nyt käynnissä olevassa renessanssissa esille nostetaan keskiaikaisia reittejä, kuten Pyhän Henrikin tietä. Näiden lisäksi luodaan kokonaan uusia reittejä, joilla on kuitenkin pohjaa historiassa. Kolmas ryhmä ovat kokonaan uudet reitit, jotka saattavat viedä vaikkapa hienolle maisemapaikalle.

Terveys: Länsimainen lääketiede on koko olemassaolonsa ajan vähätellyt, vääristellyt, diagnosoinut väärin tai jättänyt kokonaan tutkimatta naisten sairauksia, kertoo tuore kirja. Vielä nykyäänkin naisille tarjotaan lieviä rauhoitus- ja masennuslääkkeitä todennäköisemmin kuin kipulääkkeitä ja heidät ohjataan miehiä harvemmin diagnostisiin lisätutkimuksiin.

Lue liite tänään näköislehdestä.

Näköislehti kuuluu kaikkiin Loviisan Sanomien tilauksiin. Aktivoi lukuoikeutesi tästä.

Jos et vielä ole tilaaja, voit kokeilla Loviisan Sanomien verkkopalveluja kuukauden ajan hintaan 1 euroa / kuukausi. Kokeile kolme kuukautta!

Mainos: LähiTapiola Uusimaa

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut