"Miksi ajatella pienesti, kun voi ajatella isosti?"

Nuoriso: Loviisalaisnuorten hyväksi ollaan kohdistamassa 100 000 euroa isosta perinnöstä. Loviisan Sanomat selvitti, mitä toiveita nuorilla itsellään olisi rahalle.

Nuorisotila Forumiin alkaa hiljalleen valua nuorisoa perjantai-iltapäivänä.

Loviisan Sanomat kertoi 18.1. jutussaan kaupungin saamasta runsaan 410 000 euron perinnön käytöstä, jota pohdittiin Loviisan hyvinvointilautakunnan kokouksessa.

Ehtona perinnön luovuttamiselle on, että se on käytettävä kulttuuripalvelujen kehittämiseen. Lautakunta ehdottaa kaupunginhallitukselle, että 100 000 euroa käytetään 13 – 29-vuotiaiden nuorten hyväksi.

Ehdotuksia siitä, mitä toiminta voisi olla, odotetaan nuorisovaltuustolta ja ohjaamolta. Loviisan Sanomat kävi perjantaina Forumissa kysymässä, mitä toiveita nuorilla itsellään olisi.

Nuoriso-ohjaajat Sari Hännikäinen ja Mikael Broberg tekevät välipalaleipiä ja keittävät kahvia. Alvin Törnqvist, 16, on saapunut nauttimaan kahvikupillisen ennen kuin hänen on riennettävä töihin.

– Skeittipuisto on todella vanha. Se kaipaisi päivitystä, Törnqvist tuumaa kahvimukin ääreltä.

Ratti ja polkimet nimenomaan Forumiin.

Alvin Törnqvist

– Koulujärjestelmämme on mahtava ja toimiva. Sille en näkisi mitään parantamistarpeita, Törnqvist jatkaa.

– Meillä on skeittiparkki olemassa, mutta se kaipaisi kyllä päivitystä, Hännikäinen ja Broberg komppaavat.

Loviisalaisnuorten toivelistalla on ollut myös toinen selkeä toive, jota kaivattaisiin kaupunkiin.

– Graffitiseinä, Jiri Lomperi, 15, sanoo.

Törnqvistillä on mielessä myös hankintaidea nuorisotiloihin.

– Ratti ja polkimet nimenomaan Forumiin.

Hännikäisen mielestä ajatusta voisi kehittää pelihuoneeksi asti.

– Miksi ajatella pienesti, kun voi ajatella isosti?, hän tuumii.

Loviisan Sanomat kertoi tammikuussa (18.1.) lisäksi, että jakokohteista on määrä tehdä päätöksiä tämän vuoden aikana. Jäljelle jäävästä rahasta lautakunta päättäisi myöhemmin.

100 000 euroa olisi menossa myös loviisalaisten kylien hyväksi. Lautakunta ehdottaa myös avoimen ideakilpailun järjestämistä kestävään ja pitkäaikaiseen toimintaan tai tuotokseen. Siihen käytettäisiin 200 000 euroa. Ideakilpailun palkintoihin on tarkoitus varata 5 000 euroa.

Hyvinvointilautakunnan parhaana pitämän idean esittäjä palkittaisiin 2 500 eurolla, toiseksi parhaan 1 500 eurolla ja kolmanneksi parhaan 1 000 eurolla.

Lisäksi kulttuuri- ja vapaa-aikatoimen päällikkö voisi tehdä harkintansa mukaan vähäisiä hankintoja.

Kulttuuriavustuksiin on varattu täksi vuodeksi 36 700 euroa. Siitä 33 000 euroa jaetaan keväällä yhdistysten toiminta-avustuksina ja hankeavustuksina. Viimeinen hakupäivä on 31.3.

3 700 euroa jaetaan syksyllä erityisavustuksina vuoden lopulla ja tulevan vuoden alussa tapahtuville hankkeille. Viimeinen hakupäivä on 31.10. Liikuntaseurojen avustuksiin on varattu 42 600 euroa ja nuorisotoiminnalle 25 700 euroa. Niitä on haettava 31.3. mennessä.

Kokouksessa oli esillä myös Tesjoen kyläyhdistyksen avustushakemus nuorisoiltojen järjestämiseksi 1.1. – 21.5. Yhdistys sai 660 euroa.

Nuoriso

Perintöraha

Kaupungin saamasta perintörahapotista 100 000 euroa käytetään 13 – 29-vuotiaiden nuorten hyväksi.

Ehdotuksia odotetaan nuorisovaltuustolta ja ohjaamolta.

Nuorten toiveissa ovat ainakin toimiva skeittiparkki ja graffitiseinä.

Mainos: LähiTapiola Uusimaa

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut