Lähiliikenne takkuaa tänään raiteilla – Nämä junat ajetaan harvennetuin vuorovälein

Pääkaupunkiseudun lähiliikennettä ajetaan tänään maanantaina harvennetuin vuorovälein. Kaikki A-junat ja K-junat ajetaan 20 minuutin vuorovälein. Kaikki muut lähiliikenteen junat ajavat normaaleilla vuoroväleillä, kertoo Rataliikennekeskus tiedotteessaan.

A- ja K-junien harvennettu vuoroväli johtuu Valtteri-myrskystä. Tavoitteena on taata turvallinen ja mahdollisimman sujuva liikennöinti. Kauko- ja tavaraliikenteessä ei liikennettä ennakolta vähennetä.

Liikennettä supistamalla saadaan työrakoja muun muassa rautateiden kunnossapidolle. Liikenteen sujuvuuden näkökulmasta vaihteiden puhdistaminen on kriittistä. Vaihteiden lämmityksen lisäksi vaihteita joudutaan puhdistamaan junaliikenteen ehdoilla myös käsin harjoilla ja lapioilla.

Tiedotteessa arvellaan, että pakkanen voi vaikeuttaa edelleen tilannetta. Se aiheuttaa haasteita vaihteille, asemalaiturien lumenpoistolle ja junakalustolle.

Päätöksen A- ja K-junien kulun harventamisesta ovat tehneet Fintraffic, Väylävirasto, HSL ja VR.

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Mainos: LähiTapiola Uusimaa

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut