Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Osallistu Pursiseura ÖNS:n ja Loviisan Sanomien perinteikkääseen jääveikkaukseen ja voita 150 euron lahjakortti!

DI Sasu Valkamo aloittaa työnsä Loviisan ydinvoimalaitoksen johtajana ensi viikolla

Fortumin Loviisan ydinvoimalaitoksen johtajaksi on 1.2.2022 alkaen nimitetty diplomi-insinööri Sasu Valkamo.

Valkamolla on laaja kokemus ydinvoima-alalta ja hän on työskennellyt Fortumissa useissa eri tehtävissä vuodesta 1992 lähtien. Hän on muun muassa vastannut Fortumin Generation-divisioonassa osakkuusydinvoimasta, lämpövoimatuotannosta sekä Loviisa 3 -hankkeesta.

Viimeksi hän on toiminut Engineering & Projects -yksikön johtajana. Valkamo toimii myös Fortum Pover and Heat Oy:n, Fortum Power and Heat Holding Oy:n sekä Posivan hallituksen jäsenenä.

– Loviisan ydinvoimalaitoksella on tehty hienoa työtä turvallisen ja luotettavan sähköntuotannon puolesta. Otan innolla vastaan uuden tehtäväni Loviisan voimalaitoksen johtajana, Sasu Valkamo sanoo yhtiön tiedotteessa.

– Tiedän, että Sasu Valkamo tulee johtamaan Loviisan ydinvoimalaitosta menestyksekkäästi. Hänen osaamisensa ja laaja kokemuksensa ydinvoimasta tuo erinomaisen lisän Loviisan voimalaitoksen johtoon, toteaa Fortumin Generation-divisioonan johtaja Simon-Erik Ollus.

Hästholmenin nykyinen voimalaitosjohtaja Satu Katajala siirtyy ydinturvallisuuden riippumattomasta valvonnasta ja kansainvälisestä yhteistyöstä vastaavaksi johtajaksi.