Rokote suojaa omikronilta paremmin kuin sairastettu korona, selviää tuoreesta tutkimuksesta  – Mediuutiset: Tutkijat kuvasivat omikronin piikkiproteiinin huipputarkasti

Kanadalaistutkijat ovat tehneet löydöksiä, jotka auttavat kehittämään aikaisempaa parempia koronan hoitokeinoja, kertoo Mediuutiset.

Brittiläisen Kolumbian yliopiston tutkijoiden analyysi julkaistiin 20. tammikuuta arvostetussa Science-tiedejulkaisussa.

Maailman ensimmäinen molekyylitason analyysi omikronin piikkiproteiinista antoi tarkempaa tietoa siitä, kuinka omikronmuunnos kiinnittyy ja tartuttaa ihmissoluja.

Tutkimusta johtaneen Brittiläisen Kolumbian biokemian ja mikrobiologian laitoksen tohtori Sriram Subramaniamin mukaan löydökset näyttävät, että omikronilla on deltamuunnoksen tavoin alkuperäistä virusta parempi kyky sitoutua ihmissoluihin.

Lisäksi selvisi, että omikron pärjäsi heikommin rokotteen muodostamalle immuunisuojalle kuin rokottamattoman taudin muodostamalle vastustuskyvylle. Tämän vuoksi rokotteet ovat Subramaniamin mukaan paras puolustus omikronia vastaan.

Näin pian koronan sairastanut voi saada rokotuksen – Tauti vastaa yhtä annosta

Koronarokotus tehoaa omikron-aikana entistä huonommin, mutta auttaako kolmannen annoksen ottaminen ollenkaan? – Tällaisia ovat tuoreet tutkimustulokset

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Mainos: LähiTapiola Uusimaa

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut