Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

RKP aluevaalien ylivoimainen ykkönen Itä-Uudellamaalla – Kakkossijasta tuli tiukempi kisa

RKP on Itä-Uudenmaan aluevaltuuston suurin ryhmä. Kun yli 97,1 prosenttia äänistä oli laskettu, RKP oli saamassa 20 paikkaa. Kokoomuksen ja kristillisdemokraattien vaaliliitto oli saamassa 13 valtuustopaikkaa ja SDP 10 paikkaa.

Vihreät oli saamassa aluevaltuuston neljä paikkaa. Neljään paikkaan oli yltämässä myös perussuomalaiset. Keskustalla oli kolme paikkaa, kristillisdemokraateilla kaksi, Liike Nytillä kaksi ja Vasemmistoliitolla yksi.

Porvoolaisia uuteen aluevaltuustoon on nousemassa 26.

Aluevaalien äänikuningatar oli Mikaela Nylander (r.), joka oli kello 23 mennessä kerännyt 1 945 ääntä.

– 21 paikkaa on kova tulos. Tavoiteemme oli olla suurin puolue. Kuntavaalien perusteella laskimme tavoitteeksi 18 paikkaa. Jos saamme enemmän, niin se on vain plussaa.

Mitä RKP aikoo vaalivoitollaan tehdä?

– Katsotaan rauhassa. On tosi tärkeää katsoa mikä on se palvelurakenne, mitä nyt lähdetään rakentamaan, samoin luottamushenkilöorganisaatio.

– Niin että pystymme vastaamaan tulevaisuuden haasteisiin. On puhuttu paljon liikkuvista palveluista, Porvoon sairaalan asemasta, mahdollisuudesta luoda aitoa vuoropuhelua perusterveydenhuollon, sosiaalihuollon ja erikoissairaannhoidon välillä. Miten lähdemme kehittämään yhteistä aluetta.

Nylander katsoo, että asiat ratkaisevat.

– Toivon, että lautakuntarakenteessa kaikki kunnat olisivat mahdollisimman monipuolisesti edustettuina, myös ne kunnat, jotka eivät saaneet yhtään valtuutettua Niin että pystyttäisiin huomioimaan kaikki kunnat koko alueella, puolueiden sisällä jakamaan paikkoja niin, että kaikki kunnat koko aluella huomioidaan.

Palveluverkkoa päästään suunnittelemaan Nylanderin mukaan ehkä keväällä tai kesällä.

– Palvelurakenne on ratkaiseva aika monelle.

Nylander hämmästeli historiallisia vaaleja.

– Nämä ovat olleet ihmeelliset vaalit. Ymmärrän hyvin, että ihmiset eivät ole halunneet tulla keskustelemaan toreilla, koska pelätään omikronia. Mutta olisin odottanut, että yhteydenottoja olisi tullut enemmän, koska nämä ovat uudet vaalit. Mutta nämä vaalit ovat olleet niin hiljaiset, että itse pelkäsin, mitä se tarkoittaa. Koskaan aikaisemmin ennen vaaleja ei ole ollut näin hiljaista, ja olen ollut mukana aika monissa vaaleissa.

RKP:n tavoitteena Itä-Uudellamaalla oli suurimman puolueen paikka.

Omaa äänisaalistaan hän piti hyvänä mutta korosti, että tärkeintä on saada puolueelle mahdollisimman monta paikkaa.

– On tärkeää miten monta paikkaa saamme kun lähdemme neuvottelemaan. Toivomme, että olisimme mahdollisimman vahvoja.