Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Osallistu Pursiseura ÖNS:n ja Loviisan Sanomien perinteikkääseen jääveikkaukseen ja voita 150 euron lahjakortti!

Vihreät pitävät ovia auki yhteistyölle uudessa Itä-Uudenmaan aluevaltuustossa

Vihreät oli sunnuntai-iltana saamassa Itä-Uudenmaan aluevaltuustoon neljä paikkaa. Viides paikka oli kuitenkin toiveissa.

Sanna Kivineva Porvoosta arvioi vaalien menneen Vihreillä valtakunnallisesti alta odotusten.

– Alhainen äänestysprosentti vaikuttaa.

Hän huomautti, että äänestäjät tuntuivat näissä vaaleissa luottaneen kokemukseen.

Kivineva toivoi porvoolaisen Jari Oksasen yltävän valtuustoon, vaikka kello 22 aikaan Oksanen ei ollut pääsemässä läpi, kuten vielä ennakkoäänteen perusteella näytti.

Kivineva arvioi, että uudessa aluevaltuustossa Vihreiden kanssa samoilla linjoilla valituista on ainakin RKP:n, SDP:n ja Vasemmistoliiton edustajia.

– Teemme yhteistyötä asiakysymyksissä, ovia en ole sulkemassa.

Jari Oksanen luonnehtii ensimmäisiä aluevaaleja ennakoimattomiksi.

– Kun vaalimatematiikkaa pyörittelin niin toivoisin, että viides paikka saataisiin, niin asetelmat uudella hyvinvointialueella olisivat paremmat.

– Ennakkoäänten perusteella näytti siltä, että kaikista kunnista olisi aluevaltuustossa jonkinlainen edustus. Toivoisin itse, ettei millään kunnalla olisi enemmistöä.

Oksanen on ollut Husin hallituksessa 13 vuoden ajan.

– On mielenkiintoista nähdä, millainen kokoonpano tulee sillä realismia on, että alkuun tehdään isoja hallinnollisia päätöksiä ja linjauksia palvelujen laadusta.

Ihmisten arjen pitäisi sujua.