Itä-Uudenmaan aluevaalien loviisalainen ääniharava, RKP:n Otto Andersson kertoi, ääntenlaskennan ollessa vielä kesken, olevansa nöyrän kiitollinen saamastaan äänivyörystä, joka nosti hänen Itä-Uudenmaan ehdokkaiden kärkijoukkoon.
– Todella iso oma äänimääräni vetää kyllä nöyräksi ja kiitolliseksi. Myös RKP:n ja Loviisan RKP:n äänimäärä näyttää erittäin hyvältä.
– Tällä hetkellä meillä on yli 50 prosenttia Loviisan äänistä, ja Loviisasta näyttäisi menevät läpi viisi ehdokasta, mutta laskenta on vielä kesken, kommentoi Andersson kello 21 aikoihin. Anderssonin mukaan Loviisan osaston ennakkoarvio oli, että RKP:stä menisi läpi 4-5 ehdokasta.
– Olen iloinen myös siitä, että (SDP:n) Arja Isotalo ja (Kokoomuksen) Janne Lepola saivat paljon ennakkoääniä ja menevät mahdollisesti läpi, Andersson iloitsi.
Andersson kertoo lähtevänsä uuteen aluevaltuustoon laajan yhteistyön hengessä.
– Yhteistyön kautta mennään. Se on mun tyyli. Pidetään huolta, että lähipalvelut alueella säilyvät hyvinä.
Loviisan lippua pidetään korkealla, mutta samalla on tärkeää, että rakennetaan yhteistyöllä isompaa kokonaisuutta.
– Tämä alku on erittäin tärkeä vaihe, kun uuden hyvinvointialueen rakentaminen aloitetaan alusta. Loviisan lippua pidetään korkealla, mutta samalla on tärkeää, että rakennetaan yhteistyöllä isompaa kokonaisuutta, Andersson linjaa.
Siviiliammatiltaan Andersson työskentelee oikeusministeri Anna-Maja Henrikssonin (rkp) erityisavustajana ja RKP:n eduskuntaryhmän sihteerinä. Lisäksi hän toimii Loviisan kaupunginvaltuuston puheenjohtajana, ja jatkossa myös aluevaltuustossa. Kysymys aikaresurssien riittävyydestä ei huolestuta Anderssonia.
– Se on ajankäytön priorisointikysymys, jota olen vuosien varrella oppinut tekemään 10 vuotta eduskuntatyössä ja 9 vuotta Loviisan kuntapolitiikassa.
– Katson, että se on etu, että on keskeisissä tehtävissä Loviisan kuntapolitiikassa ja jatkossa myös aluevaltuustossa, koska nämä tehtävät tukevat hyvin toinen toisiaan, Andersson arvioi.
Anderssonin mukaan historian ensimmäisen aluevaalit olivat monella tapaa varsin poikkeukselliset.
– Vaalit käytiin tammikuussa, jolloin kampanjointiin vaikuttivat joulun pyhät. Lisäksi koronapandemian takia kampanjointia oli aiempaa enemmän somessa, kun katu- ja toritapahtumat jäivät vähemmälle, Andersson pohti.
– Tykkään tavata ihmisiä ja keskustella tärkeistä ajankohtaisista aiheesta politiikassa ja muutekin. Nyt se jäi valitettavasti vähemmälle, totesi Andersson.