Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Osallistu Pursiseura ÖNS:n ja Loviisan Sanomien perinteikkääseen jääveikkaukseen ja voita 150 euron lahjakortti!

Aluevaalit | RKP:n Otto Andersson keräsi eniten ennakkoääniä Loviisan seudulta. Myös Lepola, Isotalo, Kujala ja Liljestrand kärkijoukossa Loviisan seudulta.

Ennusteen perusteella Loviisasta pääsisi seitsemän ja Lapinjärveltä kaksi edustajaa aluevaltuustoon, mutta tilanne voi muuttua laskennan edetessä. Katso tästä laskennan etenemistä.

Loviisan kaupunginvaltuuston puheenjohtaja ja RKP:n aluevaaliehdokas Otto Andersson keräsi ennakko-odotusten mukaisesti eniten ennakkoääniä Loviisan seudulta. Tässä linkki ääntenlaskentaan.

Yhteensä peräti 856 ennakkoäänen perusteella Andersson nousi Itä-Uudenmaan ehdokaslistalla kolmanneksi, ja näyttää varmalta, että hänen valitaan Itä-Uudenmaan aluevaltuustoon. Alueen listan kärkeen nousi RKP:n Mikaela Nylander ja toiseksi Kokoomuksen Heikki Vestman sekä neljänneksi SDP:n Anette Karlsson.

Loviisasta hyvän startin sai myös Kokoomuksen Janne Lepola, joka keräsi yhteensä 193 ennakkoääntä, ja on myös arvioitujen läpipääsijöiden joukossa. Myö SDP:n Arja Isotalo oli ennakkoäänten kärkisijoilla 148 äänellä.

Lapinjärveltä parhaan ennakkoäänisaaliin sai odotetusti Kokoomuksen Arto Kujala, 126 ääntä, ja myös hänen ennustetaan tulevan valituksi. Hyvissä lähtöasetelmissa on myös RKP:n Benny Engård.

Ennakkoäänten perusteella Loviisasta ennustetaan pääsevän aluevaltuustoon seitsemän ja Lapinjärveltä kaksi ehdokasta, mutta vallitulos selviää vasta keskiyön tietämillä, kun vaalipäivän äänet on laskettu.

RKP:llä koko seudulla ylivoimainen johto. RKP:llä on äänistä 35,1 prosenttia, kun niistä on laskettu 41,1 prosenttia. Tällä se saisi aluevaltuustosta 22 paikkaa, jos äänimäärän suhde pitää loppuun asti.

Kokoomuksen äänimäärä on 21,5 prosenttia, mikä oikeuttaisi 13 paikkaan, ja sosialidemokrattien 17,5 prosenttia, jolla 59 henkilön aluevaltuustosta tulisi 10 paikkaa.

Itä-Uudenmaan aluevaltuustoon valitaan 59 valtuutettua. Loviisasta ja Lapinjärveltä on ehdolla yhteensä 74 ehdokasta. Ehdokkaista 61 on Loviisasta ja 13 Lapinjärveltä. Kaikkiaan ehdokkaita on Itä-Uudenmaan alueen seitsemästä kunnasta 371.

Tässä linkki Loviisan ääntenlaskentaan. Tässä linkki Lapinjärven ääntenlaskentaan.