Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Hallitus on edelleen lisäämässä koronapassin käyttöä – Rajoitusten purkamiselle on annettu mahdollinen ajankohta

Hallitus jatkaa pääosin nykyisiä valtakunnallisia rajoituksia helmikuun puoleen väliin asti.

Valtioneuvoston viestintä tiedotti hallituksen keskustelleen tiistaina koronastrategian päivittämistarpeista nopeasti leviävän omikronmuunnoksen muuttamassa epidemiatilanteessa.

Terveydenhuollon kantokyvyn turvaamiseksi hallitus päätti jatkaa nykyisiä rajoitustoimia.

Tästä yleislinjauksesta poikkeuksena hallitus ei aio jatkaa korkeakoulujen etäopetussuositusta eikä lasten ja nuorten harrastustoimintaa koskevaa rajoitussuositusta, kun ne umpeutuvat tämän kuun lopussa.

Hallitus aikoo luopua sisärajavalvonnasta kuluvan kuun jälkeen THL:n lausunnon mukaisesti, valtioneuvoston viestintä tiedottaa.

Lausunnossa todettiin, että matkustamisella on vähäinen merkitys epidemiatilanteen kehittymiselle Suomessa ja sen jatkamista ei voida perustella kansanterveydellisin syin.

Hallitus sai myös katsauksen koronapassin käytön laajennuksen valmistelutilanteesta.

Valmistelun tarkoituksena on mahdollistaa koronapassin laajempi käyttö vapaa-ajan tilaisuuksissa tekemällä tarvittavat muutokset tartuntatautilakiin.

Lisäksi hallituksen viestinnästä tiedotettiin, että valmistelua päätettiin jatkaa niin, että esitys voitaisiin antaa eduskunnalle helmikuussa.

Koronatartuntamäärät lisääntyvät Suomessa nopeasti, ja Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) arvion mukaan niiden huippu saattaa olla edessä jo tammi-helmikuun taitteessa.

Valtioneuvoston tiedotteessa kerrotaan myös, että hallitus korostaa rokotteiden merkitystä vallitsevassa tautitilanteessa.

Mikäli epidemiatilanne sallii, rajoitusten asteittainen purkaminen ja koronapassiin uudelleen käyttöönotto voitaisiin aloittaa helmikuun puolen välin jälkeen, valtioneuvoston viestintä tiedottaa hallituksen tuoreesta linjasta.

Rajoitusten purkamisjärjestyksestä ja -tavasta linjataan päivitettävässä koronastrategiassa, ja hallitus päättää asiasta erikseen myöhemmin.