Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Loviisan terveysaseman vuodeosastolla vierailukielto – hoivakodeissa pärjätty rajoituksilla

Loviisassa on todettu alkaneella viikolla tähän asti 34 uutta koronavirustartuntaa, joista tiistaina 31.

Vuodeosastolla, hoivakodeissa, kouluissa ja päiväkodeissa on erilaisia käytänteitä.

– Loviisan terveysaseman vuodeosastolla on vierailukielto. Hoivakodeissa on jo pitempään ollut rajoituksia, joilla pyritään pitämään korona poissa yksiköistä, mutta varsinaista vierailukieltoa ei niissä ole, Loviisan terveysaseman johtava lääkäri Marika Ylärakkola kertoo.

Ylärakkolan mukaan Loviisassa muutamassa hoivayksikössä on ollut yksittäisiä koronapositiivisia hoitajia, mutta asukkaisiin ei heistä ole tautia levinnyt.

– Lähinnä koska suojauskäytännöt toimivat hyvin eikä oireisena ole kuitenkaan oltu töissä. Kahvihuoneissa tapahtuneet altistamiset ovat johtaneet toki myös muutamaan työntekijän altistukseen ja karanteeniinkin. Myös sote-työntekijöiden kotona tapahtuneet perhe-altistukset ovat hieman aiheuttaneet karanteeneja yksiköiden työntekijöille.

Kouluissa ja päiväkodeissa yksittäisiä koronapositiviisia lapsia tai koululaisia tulee Ylärakkolan mukaan esiin silloin tällöin eri ryhmistä.

– Kouluissa ja päiväkodeissa kokonaisia ryhmiä ei enää voida laittaa karanteeniin, vaikka luokassa todettaisiinkin korona. Wilmassa on jaettu viesti yleisistä ohjeista, kuinka tulee toimia, jos perheessä on korona tai jos itse on tehnyt positiivisen kotitestin. Positiivisiin laboratoriovarmistettuihin koronatapauksiin ehdimme vielä toistaiseksi ottaa meiltä tartuntatautitiimistä yhteyttä, mutta kotitestejä ei tarvitse varmentaa kuin tietyissä tilanteissa, eivätkä ne siten vaadi automaattisesti yhteydenottoa meihin. Lisää infoa tästä löytyy Loviisan sivuilta, hän sanoo.