Koronavirustartuntojen jäljittämistä ja karanteeniin asettamista rajataan Loviisassa

Koronavirustartuntojen rajun kasvun takia myös Loviisassa joudutaan rajaamaan altistuneiden kontaktien jäljittämistä ja näiden karanteeniin asettamista, kertoo Loviisan kaupunki perjantaina iltapäivällä julkaisemassaan tiedotteessa. Outi Paappanen

Koronavirustartuntojen rajun kasvun takia myös Loviisassa joudutaan rajaamaan altistuneiden kontaktien jäljittämistä ja näiden karanteeniin asettamista, Loviisan kaupunki kertoo perjantaina iltapäivällä julkaisemassaan tiedotteessa.

Tartunnat tulevat tietoon viiveellä, eikä tartuntojen leviämistä pystytä ehkäisemään jälkikäteen varsinaisen karanteeniajan päätyttyä tehtävillä karanteenimääräyksillä.

– Ehdimme edelleen ottaa yhteyttä kaikkiin virallisessa koronavirustestissä positiivisiksi osoittautuneisiin. Haastavan tilanteen takia olemme nyt kuitenkin pääsääntöisesti luopumassa altistuneiden jäljittämisestä kouluissa ja päiväkodeissa, kertoo perusturvajohtaja Carita Schröder.

Työpaikoilla ja harrastuksissa altistuneita jäljitetään myös rajoitetusti. Perhealtistuksia jäljitetään edelleen.

– Jokaisen oma toiminta on nyt koronaviruksen leviämisen estämiseksi tärkeää. Oireisen on suositeltavaa eristää itsensä ja tehdä kotitesti. Positiivisen testituloksen saaneen on syytä informoida omia lähikontaktejaan, kehottaa johtava lääkäri Marika Ylärakkola.

Lisää tietoa testiin hakeutumisen kriteereistä ja eristys- ja karanteenisuosituksista on Loviisan kaupungin verkkosivustolla.

Kommentoi

Mainos: LähiTapiola Uusimaa

Näin Loviisassa sairastetaan – selvitä mikä kansansairaus sinua uhkaa

| Päivitetty

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.