Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lisää ajanvarauksettomia rokotuksia Loviisaan – viikon tartuntasaldo hipoo ennätystä

Loviisan Sanomat uutisoi torstaiaamuna Loviisassa todetun 29 uutta koronatartuntaa. Luku täydentyi päivän aikana vielä kahdella uudella, mikä tekee torstain uusien tartuntojen kokonaismääräksi 31.

– Tänään perjantaina on tähän asti tullut 17 uutta tapausta. Yhteissaldo tällä viikolla (viikko 2) tähän asti on 120 uutta, Loviisan kaupungin perusturvajohtaja Carita Schröder kertoi kello 10 aikoihin.

Viime viikolla (viikko 1) uusia koronatartuntoja Loviisassa todettiin 122.

– Tilanteen rauhoittumista ei ole vielä valitettavasti nähtävissä. Testeissä on käyty ihan ahkerasti. Uudet testauskäytäntöjen ohjeet ovat tulossa tässä ihan lähiaikoina. Siellä otetaan kantaa muun muassa kotitestien käyttöön. Näistä tiedotamme lisää lähiaikoina, Schröder jatkaa.

Lapinjärvellä järjestettiin torstaina walk in -rokotuspäivä eli ajanvaraukseton mahdollisuus rokottautumiseen.

– Lapinjärvellä rokotettiin eilen 190 henkilöä. Jonkin verran jonoa oli syntynyt iltapäivällä, jonotusaika oli ollut puolestatoista tunnista kahteen tuntiin, Loviisan kaupungin palveluvastaava Senja Kangas toteaa.

– Tästä johtuen sisään otettiin sen verran rokotettavia, että rokotukset ehdittiin tehdä ilmoitetussa ajassa. Hoitajat olivat kuitenkin rokottaneet kello 18 saakka, Kangas jatkaa.

Loviisan kaupunki tiedotti perjantaina, että koronavirusrokotuksia ilman ajanvarausta järjestetään jo aiemmin tiedotetun lisäksi myös 22.1.2022 ja 29.1.2022 klo 9–15 Loviisan linja-autoasemalla osoitteessa Mannerheiminkatu 14, 07900 Loviisa.

Rokotukset on tarkoitettu kaikille yli 12-vuotiaille koronavirusrokotusvuorossa oleville Loviisan ja Lapinjärven asukkaille. 

Loviisan linja-autoasemalla ilman ajanvarausta rokottautuminen on mahdollista maanantaina 17.1. kello 8.30–15.30, lauantaina 22.1. kello 9–15, maanantaina 24.1. kello 8.30–15.30, lauantaina 29.1. kello 9–15 ja maanantaina 31.1. kello 8.30–15.30

Mukaan rokotukseen on otettava Kela-kortti tai henkilöllisyystodistus.

– Tulijoiden on varauduttava jonottamaan ulkona. Rokotuksia annetaan saapumisjärjestyksessä. Käytössä on jonotusnumerot. Tilaisuus päättyy, kun kaikki rokotteet on annettu. Pyydämme vastaanotolle saapuvia huolehtimaan turvaväleistä ja mahdollisuuksien mukaan odottamaan omaa vuoroaan ulkona, jos vastaanotolle muodostuu jonoa ja sisätilat ruuhkautuvat. Toivomme myös, että odotustiloihin tulevat vain rokotukseen tulijat ja enintään yksi saattaja esimerkiksi lapsen mukana, Loviisa kaupunki ohjeistaa tiedotteessaan.

Lisäohjeita ja tietoa siitä, ketkä ovat rokotusvuorossa tällä hetkellä saa Loviisan kaupungin verkkosivuilta.

Juttua on muokattu perjantaina 14.1.2022 kello 13.25 Loviisan kaupungin tiedotteseensa tekemän muutoksen mukaisesti koskien rokotusten kohderyhmää. Rokotukset on siis tarkoitettu kaikille yli 12-vuotiaille koronavirusrokotusvuorossa oleville Loviisan ja Lapinjärven asukkaille.