Maastohiihto: Loviisalainen Remi Lindholm valittiin Suomea edustamaan Kiinan olympialaisiin

Loviisalaistaustainen Remi Lindholm on valittu Suomen olympiajoukkueeseen Pekingin talvikisoissa.

Arto Henriksson

Suomen olympiakomitea täytti keskiviikkona loput suomalaisille varatut kiintiöpaikat Pekingin talviolympialaisten maastohiihdossa. Kiintiön jäljellä olleille paikoille nimettiin Jasmin Kähärä ja loviisalaistaustainen Remi Lindholm.

Viimeiset maastohiihdon valinnat oli tarkoitus tehdä 24. tammikuuta. Prosessia nopeutettiin, kun tammikuulta koronan takia perutuille maailmancupin kisoille ei löytynyt korvaavaa vaihtoehtoa, uutisoi Mediatalo Keskisuomalaisen lehdet keskiviikkomna.

– Saimme keskiviikkona virallisen vahvistuksen, ettei Planican maailmancupia korvata. Kansainvälisiä näyttökilpailuja ei enää ole, joten maastohiihtäjien kansainväliset näytöt on annettu, Huippu-urheiluyksikön johtaja Mika Lehtimäki totesi Olympiakomitean tiedotteessa.

Suomi lähettää kiintiönsä mukaisesti talviolympialaisten maastohiihtoon seitsemän naista ja kuusi miestä.

Suomen aiemmin nimetyt hiihtäjän ovat Jasmi Joensuu, Anne Kyllönen, Katri Lylynperä, Johanna Matintalo, Kerttu Niskanen ja Krista Pärmäkoski sekä Ristomatti Hakola, Perttu Hyvärinen, Joni Mäki, Iivo Niskanen ja Lauri Vuorinen. Lindholm ja Kähärä valittiin joukkoon myöhemmin.

Suomen kisajoukkue täydennetään lopulliseen muotoonsa 24. tammikuuta. Joukkue jolloin koko kasvaa noin 90 urheilijaan.

Suomi osallistuu kisoissa sekä miesten että naisten jääkiekkoon. Kisoihin valitaan 48 kiekkoilijaa, joten noin puolet Suomen Pekingin-joukkueesta on jääkiekkoilijoita.

Pekingin talviolympialaiset järjestetään 4.–20. helmikuuta.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.