Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Osallistu Pursiseura ÖNS:n ja Loviisan Sanomien perinteikkääseen jääveikkaukseen ja voita 150 euron lahjakortti!

Aluevaalit | Itä-Uudenmaan vaaleissa 45 yrittäjää tavoittelee sote-päättäjän paikkaa

Hyvinvointivaaleissa riittää valittavaksi yrittäjiä, joista äänestää. Uudellemaalle tulee neljä hyvinvointialuetta, joilla on yhteensä 235 yrittäjäehdokasta.

Heistä 45 on yrittäjää on ehdokkaina Itä-Uudenmaan hyvinvointialueella. Eniten on yrittäjiä Kokoomuksen, RKP:n ja Keskustan listoilla. Kokoomuksella on 12 yrittäjäehdokasta, RKP:llä 11, Keskustalla 8, Liike Nyt 5, Perussuomalaisilla 3, Vihreillä 2, SDP:llä 2 ja Vasemmistoliitolla 2.

Aluevaalit ovat yrittäjille tärkeät. Sote-sektori käyttää vuosittain 21 miljardia, ja hyvinvointialueet ovat merkittäviä ostopalveluiden hankkijoita. Alalla on työssä 400 000 ammattilaista, joista 88 000 yksityisellä sektorilla, ja sote-alan yrityksiä on noin 18 200. Neljä viidestä on enintään neljän hengen yrityksiä.

Yrittäjät aikovat siksi vaikuttaa sote-vaaleissa. Valtakunnallisesti peräti 75 prosenttia yrittäjistä kertoo äänestävänsä, kertoo Suomen Yrittäjien tuore yrittäjägallup.

– Tämä on hienoa. Aluevaltuutetut päättävät hyvinvointialueiden palvelutarjonnasta ja sote-miljardien käytöstä. Tätä yrittäjät pitävät tärkeänä, Uudenmaan Yrittäjien puheenjohtaja Markku Aalto sanoo tiedotteessa.

Hänen mukaansa yrittäjiä tarvitaan päättäjinä.

– He tietävät, että sote-palvelujen tuottamisessa tarvitaan kaikkien, julkisen sektorin, yritysten ja järjestöjen ammattitaitoa ja resursseja. Laadukkaat sote-palvelut turvataan järkevin kustannuksin vain monituottajamallilla.

Suomen Yrittäjät esittää valinnanvapauden lisäämistä palvelusateleiden laajalla käytöllä alueilla.

– Asia on sote-päättäjien käsissä. Kannattaa katsoa, ketä äänestää, Aalto toteaa.

Itä-Uusimaa on 45 yrittäjäehdokkaallaan mitattuna Uudenmaan hyvinvointialueista pienin.