Aluevaalit | Itä-Uudenmaan vaaleissa 45 yrittäjää tavoittelee sote-päättäjän paikkaa

Hyvinvointivaaleissa riittää valittavaksi yrittäjiä, joista äänestää. Uudellemaalle tulee neljä hyvinvointialuetta, joilla on yhteensä 235 yrittäjäehdokasta.

Heistä 45 on yrittäjää on ehdokkaina Itä-Uudenmaan hyvinvointialueella. Eniten on yrittäjiä Kokoomuksen, RKP:n ja Keskustan listoilla. Kokoomuksella on 12 yrittäjäehdokasta, RKP:llä 11, Keskustalla 8, Liike Nyt 5, Perussuomalaisilla 3, Vihreillä 2, SDP:llä 2 ja Vasemmistoliitolla 2.

Aluevaalit ovat yrittäjille tärkeät. Sote-sektori käyttää vuosittain 21 miljardia, ja hyvinvointialueet ovat merkittäviä ostopalveluiden hankkijoita. Alalla on työssä 400 000 ammattilaista, joista 88 000 yksityisellä sektorilla, ja sote-alan yrityksiä on noin 18 200. Neljä viidestä on enintään neljän hengen yrityksiä.

Yrittäjät aikovat siksi vaikuttaa sote-vaaleissa. Valtakunnallisesti peräti 75 prosenttia yrittäjistä kertoo äänestävänsä, kertoo Suomen Yrittäjien tuore yrittäjägallup.

– Tämä on hienoa. Aluevaltuutetut päättävät hyvinvointialueiden palvelutarjonnasta ja sote-miljardien käytöstä. Tätä yrittäjät pitävät tärkeänä, Uudenmaan Yrittäjien puheenjohtaja Markku Aalto sanoo tiedotteessa.

Hänen mukaansa yrittäjiä tarvitaan päättäjinä.

– He tietävät, että sote-palvelujen tuottamisessa tarvitaan kaikkien, julkisen sektorin, yritysten ja järjestöjen ammattitaitoa ja resursseja. Laadukkaat sote-palvelut turvataan järkevin kustannuksin vain monituottajamallilla.

Suomen Yrittäjät esittää valinnanvapauden lisäämistä palvelusateleiden laajalla käytöllä alueilla.

– Asia on sote-päättäjien käsissä. Kannattaa katsoa, ketä äänestää, Aalto toteaa.

Itä-Uusimaa on 45 yrittäjäehdokkaallaan mitattuna Uudenmaan hyvinvointialueista pienin.

Mainos: LähiTapiola Uusimaa

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut