Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lasten ja nuorten harrastustoiminta suljetuissa tiloissa yhä sallittu –  Loviisassakin toimiva Teatteri Soittorasia satsaa terveysturvallisuuteen

Etelä-Suomen aluehallintovirasto päätti 7.1.2022 jatkaa Uudellamaalla välipäivinä voimaan astuneita rajoituksia. Kaikki sisätiloissa järjestettävät yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset ovat edelleen kiellettyjä ajalla 18.1.2022–31.1.2022. Lisäksi tiettyjä asiakas- ja yleisötiloja tulee edelleen pitää suljettuna ajalla 11.1.2022–24.1.2022.

Suljettavaksi määrättyjä tiloja voi kuitenkin edelleen käyttää lasten ja nuorten harrastustoimintaan. Ikärajaa päätettiin nostaa niin, että poikkeus koskee nyt vuonna 2003 syntyneitä ja sitä nuorempia.

Teatteri Soittorasia jatkoi tällä viikolla (viikko 2) toimintaansa lähiopetuksessa joululoman jälkeen Loviisassa. Porvoolainen Soittorasia laajensi teatteriharrastustoimintaa ja teatteriopetusta viime syksynä myös Askolaan ja Loviisaan. Loviisan kansalaisopiston kanssa yhteistyössä järjestettävällä kurssilla on innokas ryhmällinen 9-12 -vuotiaita osallistujia.

Loviisassa Soittorasian toiminnan kattoikänä on ollut 12 vuotta, mutta Porvoon kaltaista laajempaa toiminta-ajatusta on tarkoituksena sisäänajaa myös Loviisaan.

Teatterinjohtaja, teatteri-ilmaisun ohjaaja Pentti Kinosmaa kertoo, että aistittavissa on ollut hämmennystä siitä, saako harrastaa vai ei.

– Tietoa tulee monesta suunnasta ja perjantai-illan ministeri Kiurun lausunto hämmentää. Olemme yrittäneet viestiä, että kyllä saa harrastaa. Toistaiseksi menemme AVI:n päätöksellä.

Kinosmaa kertoo, että teatterissa mennään terveysturvallisuus edellä. Teatterin kotisivuille marraskuussa päivitetty koronaan liittyvä toiminta- ja turvallisuusohje on yhä voimassa.

– Joskus teatterin tekemisessä turvavälit on vaikea pitää, mutta aina kun voimme, teemme niin. Siksi maskit ovat ihan ykkösjuttu. Olemme pitäneet kiinni siitä, että myös opettajilla on maskit.

Kinosmaa kertoo, että teatteritreenit on ennenkin aloitettu käsipesulla normaalien vatsatautiepidemioiden vuoksi.

– Käsihygienia on vanha tuttu juttu.

Kinosmaa on innoissaan toiminnan laajentumisesta Loviisaan ja rohkaisee kiinnostuneita ilmoittautumaan mukaan.

– Loviisassa on vastaanottavainen ilmapiiri. Myös kaupunkimiljöötä pystymme hyödyntämään. Teatteriharrastus on koettu tärkeäksi vastapainoksi koulutyölle. Tuntuu, että teatteritaide on nostanut taas päätään ja se on hienoa.