Uusia koronatartuntoja keskiviikkona Loviisassa jo yli 50

Loviisan alueella varmistui maanantaina viisi uutta koronatartuntaa ja tiistaina 13. Keskiviikkona kello 13.30 mennessä uusia tartuntoja oli todettu 52.

Virallisista karanteeneista ja tartuntojen jäljityksestä luovutaan asteittain Uudellamaalla laajalti. Jäljitys keskitetään terveydenhuollon yksiköihin, hoivalaitoksiin ja riskiryhmien asumisyksiköihin.

Loviisassa seurataan tarkasti lähikuntien ratkaisuja ja alueellisen koronakoordinaatioryhmän linjauksia ja ratkaisuja tehdään tarvittaessa.

Jäljityksen ja karanteenien tarpeellisuudesta on myös keskusteltu. Perusturvajohtaja Carita Schröder kertoo, ettei päätöstä ole vielä tehty, sillä jäljitysurakasta on hänen mukaansa vielä selvitty jotenkuten.

– Loviisa jäljittää niin paljon altistuneita kuin vain mahdollista. Tiistain lopullinen määrä on niin suuri, että jäljittämistä on todella paljon. Arvioimme edelleen tilannetta koko ajan jäljityksen suhteen ja esimerkiksi tänään, kun jäljitettäviä on ennätysmäärä, henkilökunta tekee parhaansa, mutta tietyistä periaatteista joudutaan varmasti joustamaan, esimerkiksi työpaikalla altistuneiden laittamisesta tartuntatautilain mukaiseen karanteeniin, Schröder kommentoi keskiviikkona.

Mainos: LähiTapiola Uusimaa

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut