Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

MTV Uutiset: Ministeriö syyttää Uudenmaan kuntia lain rikkomisesta, Helsingin toimialajohtaja on täysin eri mieltä – Näin kiistan ydinkysymys voi kouraista kuntalaisen kukkarosta

MTV Uutiset kertoo, miten sosiaali- ja terveysministeriö (STM) vastasi, kun Helsinki ja 11 muuta Uudenmaan kuntaa ilmoittivat maanantaina, että koulussa, kotona ja työpaikoilla altistuneita ei enää jatkossa määrätä tartuntatautilain mukaiseen karanteeniin.

STM:n mielestä tämä rikkoo kyseistä lakia, sillä tartuntatautipäivärahaa voi saada vain henkilö, joka on asetettu karanteeniin tai eristykseen, MTV Uutiset uutisoi.

– Lainvastaista on se, ettei ihminen pysty hakemaan itselleen tartuntatautipäivärahaa, sosiaali- ja terveysministeriön kansliapäällikkö Kirsi Varhila sanoo MTV Uutisten haastattelussa.

Pääkaupunkiseudun koronaryhmä on asiasta STM:n kanssa eri linjoilla, MTV Uutiset kertoo.

MTV Uutisten haastattelema Helsingin kaupungin sosiaali- ja terveystoimen toimialajohtajaa Juha Jolkkonen näki, että karanteeniin tai eristykseen määrätään vain, jos siihen on perusteet.

– Eristystä ei tehdä vain sen perusteella, että saisi tartuntatautipäivärahaa. Se ei ole tartuntatautilain mukaista.

Samassa jutussa Varhila huomauttaa, että ilman diagnoosia sairastetusta taudista, henkilö ei saa sairastamisesta merkintää koronapassiin.

Se ei ole tartuntatautilain mukaista.

Juha Jolkkonen