Virallisista karanteeneista ja tartuntojen jäljityksestä luovutaan Uudellamaalla laajalti – Loviisan perusturvajohtaja: "Olemme vielä joten kuten selvinneet jäljitysurakasta"

Loviisassa viikko on alkanut verkkaisesti uusien koronavirustartuntojen osalta. Tiistaina kello 11.30 mennessä oli todettu 13 uutta koronavirustapausta. Maanantaina varmistui viisi uutta koronatartuntaa.

– Sunnuntaina käydään vähän näytteissä, Loviisan kaupungin perusturvajohtaja Carita Schröder kertoo.

Viime viikolla annetuista koronanäytteistä positiivisia tuloksia varmistui Loviisaan 122, Lapinjärvelle 20 ja lisäksi 11 ulkopaikkakuntalaisille.

Virallisista karanteeneista ja tartuntojen jäljityksestä aletaan luopua asteittain Uudellamaalla ainakin Porvoossa, Helsingissä, Espoossa, Hyvinkäällä, Järvenpäässä, Keravalla, Kirkkonummella, Mäntsälässä, Nurmijärvellä, Pornaisissa, Tuusulassa ja Vantaalla. Jäljitys keskitetään terveydenhuollon yksiköihin, hoivalaitoksiin ja riskiryhmien asumisyksiköihin.

Porvoon kaupungin johtoryhmä päättää tiistaina tarkemmin, miten virallisista karanteeneista ja tartuntojen jäljityksestä luovutaan. Omaehtoinen karanteeni säilyy.

Jäljityksen ja karanteenien tarpeellisuudesta on keskusteltu myös Loviisassa.

– Olemme Loviisassa keskustelleet tästä, mutta vielä ei ole tehty tällaista päätöstä (yllä kuvailtu), kun olemme vielä joten kuten selvinneet jäljitysurakasta, Schröder sanoo.

Naapurikuntien liikkeitä ja alueellisia linjauksia seurataan tarkalla silmällä.

– Seuraamme Loviisassa tarkkaan muiden Itä-Uudenmaan kuntien ratkaisuja ja myös alueellisen koronakoordinaatioryhmän linjauksia ja tarvittaessa teemme ratkaisuja. Tilanne elää nyt todella paljon.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut