Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Yrittäjä | Annika Fellman avasi uuden lounasravintolan Johtajantiellä

Yrittäjä: Amistosta vuonna 1997 leipuriksi valmistunut Annika Fellman palasi entiseen opinahjoonsa ja perusti tyhjillään olleeseen opetuskeittiöön lounasravintolan ja catering-keittiön.

Strömforsin ruukin Lounasravintola Fellmannin ja Juhlapalvelu Fellmannin yrittäjä Annika Fellman laajentaa yritystään perustamalla entisen ammattikoulu Amiston tiloihin uuden lounasravintolan ja catering-keittiön. Ravintola avasi ovensa eilen.

– L&C Fellmannin lounasravintola toimii arkisin sekä tilauksesta muinakin aikoina. Ravintolassa on 50 asiakaspaikkaa ,mutta koronan kurittaessa paikkoja 38. Tiloissa on valmistumassa myös 2 erikokoista kabinettia, joissa voi vaikka kokoustaa lounaan tai kahvin kera, kertoo Annika Fellman.

Ravintolan tiloja sekä Hilding business parkin tiloja voi vuokrata myös yrityksen tai omien juhlien ja kokoontumisten käyttöön.

– Lounaalta löytyy joka päivä vähintään 3 eri vaihtoehtoa. Yksi on keitto ja joku niistä on aina kasvisruoka. Pyrin pitämään salaattipöydän niin laajana ja niin, että siinä on hyviä proteiinin lähteitä. Tällöin halutessaan voi syödä myös vain sen. Lounaan saa toki myös mukaan, Fellman toteaa.

– Ajatus tähän kaikkeen lähti, kun halusin kasvavalle cateringille suuremmat tilat. Viime kesän jälkeen, kun ruukissa oli niin valtavasti turisteja, päätin ,että jostain täytyy saada lisää tilaa.

– Se on kuitenkin sen verran kausiluonteista, että oli keksittävä oheistoimintaa. Ken Ryynänen esitteli Hildingin tilat ja ajatus lounasravintolasta alkoi kyteä. Ajatusta myös vahvisti ruukin pisteen hiljeneminen niin, että olemme sen talviajaksi osittain sulkeneet. Palvelemme ruukissa talvikaudella vain perjantaisin ja lauantaisin, sanoo Fellman.

– Piti siis saada myös itselleen talvityö. Nyt alussa saan tällä työllistettyä vain itseni ja yhden henkilön puoliksi. Korona tilanne toki vaikuttaa, mutta kunhan tilanne rauhoittuu niin uskon cateringin palaavan normaaliin, Fellman toivoo.

Fellmannin catering-toiminta siirtyy ruukista lähes kokonaan Loviisaan.

– Viime kesänä meitä oli 6 kokoaikaista, 5 nuorta ja 3-4 keikkatyöläistä. Toivotaan, että päästään ainakin samaan tänä vuonna.

Kiertotaloutta pyritään Fellmannilla totetuttamaan mahdollisimman paljon. Lähes kaikki sisutuksessa on kierrätettyä.

– Lounaspuolella jatkamme tätä myymällä ylimääräisen lounaan hävikkilounaana aina lounasajan päätyttyä kello 14.30. Vakituisille hakijoille olisi ajatuksena ottaa pantilliset pestäävät astiat, jotta ei tulisi niin paljon jätettä.

– Ajatuksena alkaa myös valmistamaan kotiin ruokapaketteja esimerkiksi niin, että maanantaina voisi noutaa 3 päivän ruuat ja torstaina 3 päivän. Paljon on muitakin ideoita mielessä, mutta täytyy rauhassa katsella miten lähtee sujumaan ja laittaa asia kerrallaan rullaamaan, Annika Fellman pohtii.