Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Maskikysymys puhuttaa loviisalaiskouluissa – koulutuspäällikkö pohtii maskeja Porvoon tavoin ykkösluokkalaisille, perusturvajohtaja seuraa alueellisia linjauksia

Opetuksen järjestäjät, koululaiset ja huoltajat saivat perjantain aikana selvyyden valtakunnan tasolla neuvottelun alla olleeseen kysymykseen etä- ja lähiopetusasiaan.

Perusopetus ja toinen aste aloittivat maanantaina 10. tammikuuta lähiopetuksessa. Loviisassa koulutuspäällikkö Timo Tenhunen laajensi viime viikolla pandemiaryhmän suosituksen mukaan kasvomaskisuositusta koskemaan myös perusopetuksen kolmasluokkalaisia 10.1.2022 lähtien.

Naapurikunnassa Porvoossa kasvomaskisuositus on päätetty laajentaa koskemaan myös eka- ja tokaluokkalaisia sekä myös esiopetuksessa olevia lapsia, jos koulun tiloissa on esiopetusta.

Tenhunen on pohtinut nyt myös Porvoon linjaa ja ollut yhteydessä Porvooseen. Hän on puhunut alustavasti Loviisan koulujen rehtoreille, mutta haluaa myös keskustella asiantuntijoiden kanssa ennen päätösten tekemistä.

– Loviisassa tätä ei ole vielä tehty. Itse pohdin asiaa ja vien sitä eteenpäin. Saa nähdä, Tenhunen sanoo.

Loviisan kaupungin perusturvajohtaja Carita Schröder puolestaan kertoo, että Loviisassa seurataan alueellisen koronakoordinaatioryhmän linjauksia.

– Alueellinen koronakoordinaatioryhmä on päättänyt THL:n suositusten mukaisesti, että vasta kolmasluokkalaisista lähtien käytetään maskeja. Asiantuntijatkin ovat tästä valtakunnan tasolla erimielisiä, joten täällä seurataan alueellisen koronakoordinaatioryhmän linjauksia, hän toteaa.

Koronatilanne maskisuosituksineen on tuonut haasteita kouluarkeen.

– Koulukyydit ovat Akilleen kantapäänä. Haasteina ovat myös ruokailut ja liikuntatunnit, Tenhunen sanoo.

Tenhunen kertoo, että myös parempilaatuisista FFP2-maskeista on keskusteltu. Vanhoja maskeja on tosin vielä jäljellä.

– Maskit on hoidettu koulujen puolesta. Kotitestit kuuluvat perusturvan puolelle, koulutuspäällikkö sanoo.

Schröder kertoo, ettei asiaan ole vielä Loviisassa ehditty ottaa kantaa.

–  Hallitus linjasi tästä perjantai-iltana eli vielä ei ole ehditty tähän ottaa kantaa Loviisassa.

Koronarajoituksista johtuen Loviisan kansalaisopiston kevätkauden aloitus siirrettiin viikolla eteenpäin eli opetus alkaa 17. tammikuuta. Tieto opetuksen alkamisesta etä- tai lähiopetuksessa täsmentynee myöhemmin.

– Odotellaan vielä STM:n, OKM:n ja VN:n ohjeita hallituksen linjausten mukaisesti eli tähän pitää palata myöhemmin, Schröder toteaa.