Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Osallistu Pursiseura ÖNS:n ja Loviisan Sanomien perinteikkääseen jääveikkaukseen ja voita 150 euron lahjakortti!

Itä-Uudenmaan aluevaalipaneeli peruuntuu koronan takia

Itä-Uudenmaan oma aluevaalipaneeli peruuntuu vaikeutuneen koronatilanteen vuoksi. Uusimaan, Loviisan Sanomien ja Sipoon Sanomien yhteinen paneeli oli tarkoitus järjestää ensi tiistaina Linnankosken lukiolla ja se oli tarkoitus näyttää verkon kautta suorana.

– Menemme terveys edellä. Vaalipaneelia ei nykyisessä tilanteessa ole mahdollista järjestää koronaturvallisesti, Uusimaan päätoimittaja Marko Enberg toteaa.

Tapahtumaa oli muokattu viime viikkoina koronan aiheuttamien muutosten myötä muutenkin. Live-yleisö oli suljettu pois ja sote-puolen ammattilaisten ohjeistuksen mukaisesti kaikilta osallistujilta olisi vaadittu koronapassi ja maskit.

– Halusimme rakentaa lähetyksen, jossa aluevaalien teemoja olisi ruodittu eri kanteilta ja katsojan kannalta kiinnostavalla tavalla. Saimme mukaan kaikki eduskuntapuolueet. Mukana oli 16 ehdokasta kuudesta eri kunnasta. Vain Lapinjärveltä puuttui edustaja paneelista.

Enbergin lisäksi ehdokkaita olisivat tapahtumassa tentanneet asiantuntija Outi Lankia, sekä Linnankosken lukion opiskelijat.

– Harmittaa, kun tapahtuma peruuntuu. Kaikki näytti jo niin hyvältä. Nyt on tärkeintä, että huolehdimme terveydestä tämän maailman laajuisen ongelman edessä. Kannattaa kuitenkin äänestää aluevaaleissa. Siellä valitaan henkilöt päättämään muun muassa meidän terveydenhuollon ja pelastustoimen palvelujen järjestämisestä, Enberg muistuttaa.

Ennakkoäänestys alkaa 12. päivä. Varsinainen vaalipäivä on sunnuntaina 23. tammikuuta.