Loviisan kaupungin koulutuspäällikkö: "Näkisin, että oppilaat olisivat kouluissa" – Etäkoulusuosituksesta odotettavissa valtakunnallisia päätöksiä perjantain aikana

Koronaministereiden ryhmä kokoustaa tänään perjantaina kello 14 alkaen, jolloin päätöksiä odotetaan muun muassa etäkoulusuosituksesta.

Sosiaali- ja terveysministeriö esitti tällä viikolla koronaministerityöryhmälle, että hallitus suosittelisi koulujen siirtymistä etäopetukseen. Ministeriön kanssa samoilla linjoilla on ollut Suomen opetusalan ammattijärjestö OAJ.

Valtaosassa kouluja kevätlukukausi alkaa ensi maanantaina 10. tammikuuta. Niin myös Loviisassa. Loviisan kaupungin koulutuspäällikkö Timo Tenhunen odottaa jännityksellä tämän päivän päätöksiä. Hän itse olisi lähiopetuksen kannalla. Tenhunen kertoi aikaisemmin viikolla, että maskit loviisalaiskouluissa otetaan maanantaista 10. tammikuuta alkaen käyttöön 3.-luokkalaisista ylöspäin.

– Näkisin, että oppilaat olisivat kouluissa. Tartuntoja kouluissa ei ole ollut suurissa määrin. Tartunnat ovat tulleet koulun ulkopuolelta ja altistumisia on ollut, mutta jatkotartuntoja Loviisan kouluissa on karanteenijärjestelyillä pystytty välttämään, Tenhunen toteaa.

Etäopetukseen on kuitenkin valmistauduttu.

– Valmiuksia etäopetuksen toteuttamiselle meillä kyllä on ja pystymme toteuttamaan sen, mutta lisätyötä se tuottaa kaikille tahoille.

Etäopetuskuvio ei ole Tenhusen mukaan aivan yksinkertainen.

– Etäopetus ei ole täysin puhtaasti etäopetusta, sillä meillä on esikoululaiset, 1.– 3. -luokkalaiset ja erityisryhmiä, joille on järjestettävä opetusta. Lisäksi kouluruokailua varten on valmiussuunnitelma. Ruoan jakelun järjestäminen on oma työnsä ja ruokapalvelu valmistelee jo maanantaita. Myös koulukyyditys on järjestettävä. Joitakin huoltajia myös huolestuttaa tilanne ja he haluavat pitää lapsensa kotiopetuksessa. Etäopetus on iso paketti.

Tenhunen pohtii myös, tulisiko ennen etäopetukseen siirtymistä järjestää välissä lähikoulupäivä, jolloin tiedotettaisiin menettelyistä, ja millaisia riskejä siihen liittyisi.

– Myös monen opiskelukirjat ja -koneet saattavat olla koululla, Tenhunen sanoo.

Mainos: LähiTapiola Uusimaa

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut