Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Koronatartuntojen viikkoennätys Loviisassa paukahti taas rikki, uusia tartuntoja yli 100 – "Tilanne on hyvin vakava ja huolestuttava"

Koronavirustartuntojen määrä Loviisan ja Lapinjärven alueella on jälleen ennätyslukemissa.

– Loviisan ja Lapinjärven alueella on perjantaiaamun tilastojen mukaan tällä viikolla (viikko 1) tullut yhteensä 110 uutta tartuntaa. Tämä on uusi ennätys. Tilanne on hyvin vakava ja huolestuttava, Loviisan kaupungin perusturvajohtaja Carita Schröder toteaa.

Koronatartuntojen määrä Loviisan seudulla on ollut viime aikoina kasvussa. Viikolla 52 kirjattiin ennätykselliset 81 uutta koronavirustartuntaa Loviisassa ja 11 Lapinjärvellä. Tällä viikolla (viikko 1) a lkuviikon kokonaismäärä tartunnoissa oli keskiviikkona aamupäivällä 56.

– Positiivista on, että rokotukset edistyvät alueella hyvin. Loviisassa yli 12-vuotiaista kuntalaisista ensimmäisen rokotteen on saanut jo miltei 89 %, toisen noin 86 % ja kolmannenkin jo yli 31 %. 5–11-vuotiaiden rokotukset on myös aloitettu, mutta niistä ei ole vielä tilastoa, Schröder kertoo.