Tartuntojen määrä ei osoita laskua – kolmasluokkalaisille kasvomaskit

Loviisan seudulla koronatartuntojen alkuviikon kokonaismäärä oli keskiviikkona aamupäivällä yhteensä 56.

– Laskua luvuissa ei vielä valitettavasti näytä olevan, Loviisan kaupungin perusturvajohtaja Carita Schröder totesi.

Taudinjäljityksen osalta lähestytään pistettä, jossa yhteydenottojen osalta tilanne muuttuu pian mahdottomaksi.

– Toistaiseksi yritämme olla puhelimitse yhteydessä kaikkiin tai ainakin mahdollisimman moneen altistuneeseen. Meidän täytyy kuitenkin kohta vähentää jäljitystyötä ja pyytää koronaan sairastunutta ilmoittamaan itse mahdollisille altistuneille, kuten moni kunta jo tekeekin.

Esimerkiksi Porvoossa ei enää altistuneisiin ehditä ottaa yhteyttä ollenkaan.

Koronapositiivisiin Loviisan seudulla otetaan yhteyttä noin kahdessa vuorokaudessa. Porvoossa siihen kuluu 5 – 6 vuorokautta ja pääkaupunkiseudulla samaan pyritään viikossa.

Laskua luvuissa ei vielä valitettavasti näytä olevan.

Carita Schröder

Jos epäilee altistuneensa, niin ratkaisu on kotitesti.

– Mikäli asiakas saa kotitestistä positiivisen tuloksen, niin suosittelemme, että hän menee PCR-koronatestiin terveydenhuoltoon.

Ennen testiä kannattaa omaehtoisesti välttää kaikkia kontakteja. Sama pätee sen ajan, kun testitulosta odottaa.

Koulut käynnistyvät maanantaina 10. tammikuuta. Huonompaan suuntaan äitynyt koronatilanne muuttaa koulujen arkea niin, että maskit otetaan käyttöön 3.-luokkalaista ylöspäin.

Loviisan kaupungin koulutuspäällikkö Timo Tenhunen kertoi, että pandemiatyöryhmä oli juuri tehnyt asiasta päätöksen. Hänen mielestään on hyvä, ettei nyt tarvitse miettiä kuitenkaan kokonaan uusia ohjeita. Kouluilla on jo toimivat käytännöt.

– Meillä on käytössä myös tarkentavia ohjeita. Emme sekoita ryhmiä ja kouluissa ei mennä muiden sekaan. Siellä pysytellään omissa oloissa luokissa.

Tenhunen kertoi, että huomiota kiinnitetään edelleen käsihygieniaan. Nyt voimassa olevilla varotoimenpiteillä jatketaan ainakin 16. tammikuuta saakka.

Tenhunen toivoi, että ennen kevätlukukauden alkua kotona puhuttaisiin erityisesti maskien käyttämisestä ja niiden tärkeydestä niin koulussa kuin kuljetuksien aikana.

– Siinä ovat olleet yläkoulujen oppilaat hieman lepsuja. Tämä on tärkeää varsinkin nyt, kun liikkeellä on herkästi tarttuva omikron-variantti.

Lukioista tänä keväänä kirjoittavien abiturienttien osalta päätöksiä ei vielä ole tehty.

– Tilannetta katsotaan jokunen viikko ennen ylioppilaskirjoituksia.

Mainos: LähiTapiola Uusimaa

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut