Koronatartuntoja 92 viime viikolla – yli kahdeksankymmentä Loviisassa

Loviisassa koronavirustartuntoja kirjattiin viime viikolla uusi ennätyslukema, yhteensä 81 tartuntaa. Lapinjärvellä määrä oli 11.

– Viikonlopun aikana alueelle tuli 38 uutta positiivista testitulosta, Loviisan kaupungin perusturvajohtaja Carita Schröder kertoi eilen.

Tartuntojen määrä singahti nousuun joulun jälkeen.

– Valitettavasti tartuntojen määrä näyttää nyt jatkuvan runsaana.

Schröder kertoi, että luvuissa näkyvät loppuviikosta testatut.

Lisäksi lauantaina tehtiin testejä.

Edellisviikon tiistaina aiempi viikkoennätys meni rikki yhden aamupäivän aikana. Sen jälkeen tartuntoja on tullut tasaisena virtana.

Keskiviikkona tartuntoja kirjattiin 17. Samana päivänä myös Koskenkylän päiväkodissa todettiin koronatartunta. Kahdeksan lasta ja kuusi aikuista altistui tartunnalle. Heidät asetettiin karanteeniin. Tartuntatautiyksikkö on ottanut yhteyttä perheisiin. Muiden päiväkodin ryhmien toiminta jatkuu normaalisti.

Schröderin mukaan omikronin osalta tiedossa on, että sen leviämistä on jo nyt vaikea hallita.

Terveyden- ja hyvinvoinnin laitos kertoi eilen, että koko maassa on todettu yhteensä 17 047 uutta koronavirustartuntaa viikonlopun aikana. Tartunnoista lähes 11 000 raportoitiin HUS:in alueella.

– Tapausmäärissä on havaittu selvää kasvua. Taustalla tässä on erityisesti omikronmuunnoksen leviämisherkkyys. On todennäköistä, että virusta on levinnyt perhepiireissä joulun aikana. Samanlaista omikronmuunnoksen aiheuttamaa koronavirustapausten kasvua on havaittu aiemmin esimerkiksi Tanskassa ja Norjassa, totesi THL:n johtaja Mika Salminen tiedotteessa edellisenä raportointipäivänä 31.12. Tuolloin uusien tartuntojenmäärä ylitti 11 300 koko maassa.

Mainos: LähiTapiola Uusimaa

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut