Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tämä virhe voi jopa viedä korvaukset saunapalosta, varoittaa vakuutusyhtiö – Muun muassa nämä 6 tavaraa ovat tilastojen mukaan vaaraksi

Saunapalojen määrä on laskussa, mutta tavaroiden säilyttäminen saunassa aiheuttaa edelleen säännöllisesti tulipaloja, tiedottaa vakuutusyhtiö If.

Ifin mukaan yllättävätkin esineet ovat aiheuttaneet mittavia saunapaloja, jotka olisi voitu estää pitämällä sauna tyhjänä. Tietolaatikosta löytyy lista esineistä, jotka Ifin vahinkotilastojen mukaan ovat aiheuttaneet saunapaloja.

If muistuttaakin, että saunan käyttö vaatehuoneena tai pyykinkuivatukseen on iso paloriski.

– Nyt onkin hyvä aika tehdä uudenvuodenlupaus ja ratkaista kodin säilytysongelmat muulla tavoin kuin säilyttämällä ylimääräistä tavaraa saunassa. Lauteille pinotut pyykkivuoret ovat merkittävä vaaratekijä, jos esimerkiksi sauna on etäkytkettävä ja lemmikki pääsee saunaan pudottamaan tekstiilejä kiukaalle, sanoo tiedotteessa Ifin kerros- ja rivitalovakuutusten tuotepäällikkö Henrik Rantanen.

Yleisin syy saunapalolle on kiukaan ja palavan materiaalin välille jäänyt liian pieni etäisyys. Paloja on aiheutunut esimerkiksi kiukaalle jääneestä muovisesta mukista tai lapsen lelusta.

– Useimmiten aiheuttaja on kuitenkin kiukaalle pudonnut kuivumassa ollut pyykki. Toisinaan näkee vielä saunaan viritettyjä pyykkinaruja, joita ei tulisi missään nimessä käyttää, toteaa Rantanen tiedotteessa.

Nyt onkin hyvä aika tehdä uudenvuodenlupaus.

Tuotepäällikkö Henrik Rantanen, If

Vaikka sauna kytkeytyisi vahingossa päälle, se on tyhjänä huomattavasti turvallisempi.

Jos sauna on mahdollista ajastaa tai kytkeä päälle ulkopuolelta, saunatila kannattaa Ifin mukaan ehdottomasti tarkistaa ylimääräisten tavaroiden varalta ennen kytkentää.

Ifin mukaan palo voi alkaa saunassa esimerkiksi keittiötä salakavalammin, koska tila on usein kahden tai useamman oven takana ja saa siksi kehittyä rauhassa ennen asukkaan havahtumista.

Kotivakuutus korvaa saunapalon vahinkoja. If muistuttaa kuitenkin, että tavaroiden säilyttäminen tai kuivattaminen saunassa on kiellettyä suojeluohjeissa. Suojeluohjeiden noudattamatta jättäminen voi johtaa korvausten alentamiseen tai jopa epäämiseen.