901 joulukorttia jaettiin kotihoidon ja hoivakotien asiakkaille Loviisassa –  "Korttimäärä ja palaute kertovat siitä, että ihmiset haluavat ilahduttaa tuntemattomia lähimmäisiä"

Joulupostia ikäihmisille -kampanja ilahduttaa tänä jouluna yli 100 000 ikääntyvää ihmistä.

Itä-Uudenmaalla erityisen ahkeria jouluterveisten lähettäjiä on ollut Loviisassa, jossa joulupostia tuntemattomalta vastaanotti tänä vuonna 901 kotihoidon ja hoivakotien asiakasta.

Luovan välittämisen yhteisö Siskot ja Simot yhteistyökumppaneineen järjesti kampanjan jo yhdeksättä kertaa. Kampanja järjestettiin toista kertaa maanlaajuisesti. Tavoitteena oli kerätä 90 000 joulukorttia ilahduttamaan ikäihmisiä – etenkin heitä, joilla hyvän joulun toivotukset ovat niukassa.

Kampanja keräsi peräti 110 000 joulukorttia kotihoidon ja asumispalveluiden ikääntyneille asiakkaille. Korttikeräykseen osallistui 113 paikkakuntaa etelästä pohjoiseen. Porvoossa ikääntyneille kerättiin 600 joulukorttia ja Sipoossa 580 korttia.

Monelle ikäihmiselle joulutervehdys oli ainoa laatuaan. Vaikka kortti kulkeutui tuntemattomalta tuntemattomalle, joulutervehdyksiä tehtiin tunteella ja henkilökohtaisesti. “Voi kun tietäisin sinun nimesi”, luki erään pienen lapsen tekemässä joulukortissa. Kortti on koskettanut syvästi myös saajiaan ja moni ikääntynyt on asettanut kortin näkyvälle paikalle.

– Saimme seniorikeskukseemme suuren määrän joulukortteja, joiden vastaanotto oli koskettava. Eräs asiakas liikuttui silminnähden lapsen tekemästä kortista ja painoi sen rintaansa vasten. Kyyneleet tulivat meillä molemmilla silmäkulmiin, kuvailee Helsingin Kustaankartanon seniorikeskuksen kulttuuriohjaaja Emilia Högström.

Kortteja on lähetet­ty monilta kampanjaan osallistuneilta paikkakunnilta myös naapurikuntiin, jotka eivät ehtineet ilmoittautua mukaan keräykseen.

Muutamille paikkakunnille kortteja kertyi niin paljon, että niitä riitti jaettavaksi myös senioritaloihin, vammaisten asumisyksiköihin ja terveyskeskusten vuodeosastoille.

– Tiedämme, että osalla ikääntyneistä ei ole lähiomaisia, ja kampanjan avulla voidaan muistaa myös heitä. Korttimäärä ja palaute kertovat siitä, että ihmiset haluavat ilahduttaa tuntemattomia lähimmäisiä, kokea yhteisöllisyyttä sekä antaa ja saada joulumieltä, Siskojen ja Simojen toiminnanjohtaja Eero Väisänen sanoo.

Kampanjan suojelija tasavallan presidentti Sauli Niinistö osallistui myös puolisonsa Jenni Haukion kanssa korttikeräykseen. Kampanjan yhteistyökumppaneita olivat paikkakuntien lisäksi Kuntaliitto, Kansalaisopistojen liitto, Kansalaisareena ja Suomen 4H-liitto.

Mainos: LähiTapiola Uusimaa

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut