Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Uusi linjaus: Koronanyrkki vaatii täyskieltoa näihin tilaisuuksiin pk-seudulla – "Hallituksen toimet riittämättömiä"

Pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmä on pöyristynyt hallituksen päätöksistä, joilla rajoitetaan koronan leviämistä. Koronanyrkki vaatii tiukempia rajoituksia, kerrotaan pk-seudun koronanyrkin tiedotteessa.

Koronanyrkin mielestä hallituksen toimet ovat riittämättömiä. Se itse suosittaa, että Etelä-Suomen aluehallintovirasto (avi) kieltää kokonaan sisällä järjestettävien yleisötilaisuuksien järjestämisen pk-seudulla. Kielto olisi voimassa ensi tiistaista 28. joulukuuta lähtien kolmen viikon ajan.

Tiedotteen mukaan myös pääkaupunkiseudun ulkopuolisten Uudenmaan kuntien koordinaatioryhmä päätyi kokouksessaan suosittelemaan vastaavaa kieltoa.

Suositustaan koronanyrkki perustelee sillä, että omikron-virusmuunnoksen tartuntaherkkyyden vuoksi tilaisuuksien terveysturvallisen järjestämisen edellytykset ovat huonontuneet.

– Tartunnanjäljityksen ruuhkautumisen vuoksi myös pienistäkin yleisistä kokoontumisista alkunsa saaneiden tartuntaketjujen katkaiseminen on käynyt lähes mahdottomaksi. Tämän vuoksi pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmä pitää välttämättömänä kieltää yleisötilaisuuksien järjestäminen kokonaan, ryhmä painottaa.

Edelleen pk-seudun koronanyrkki voimakkaasti korostaa, että sellaiset rajoitukset, jotka koskettavat yhteiskuntaa hyvin laajasti ja muistuttavat osin jopa sulkutilan kaltaista tilaa, tulisi linjata ensisijaisesti kansallisella tasolla.

Edellisen kerran alueen koronakoordinaatioryhmä antoi asukkaille suosituksiaan, otti kantaa rajoituksiin ja esitti aville suosituksiaan tarvittavista rajoituksista tiistaina 21. joulukuuta.

Helsingin, Espoon ja Vantaan lisäksi myös Kauniainen seuraa koordinaatioryhmän linjaamia rajoituksia ja suosituksia.