Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Koronapassi osittain pois käytöstä – Näin rajoitukset tiukkenevat

Hallitus päätti tiistai-iltana uusista rajoituksista koronan hillitsemiseksi. Ne liittyvät rajavalvontaan, ravintoloihin, baareihin ja yökerhoihin.

Jo jouluaattosta tämän viikon perjantaista lähtien ravintoloissa anniskelu päättyy kello 21 ja aukiolo kello 22. Edes koronapassilla ei voi pidentää näitä aikoja. Siihen saakka toimintaa voi jatkaa koronapassilla.

Tiukemmat ravintolarajoitukset tulevat voimaan ensi viikon tiistaina 28. joulukuuta ja ne ovat voimassa kolme viikkoa.

– Joulun jälkeen ensi viikon tiistaina ne ravintolat, joiden päätoimiala on alkoholin anniskelu, anniskelu päättyy kello 17. Niiden on mentävä kiinni kello 18. Näitä paikkoja ovat esimerkiksi baarit ja yökerhot. Asiakkaita voi olla puolet sallitusta, kertoo pääministeri Sanna Marin hallituksen päätöksistä.

Myös ruokaravintolat voivat anniskella rajoitusten voimaantulon jälkeen kello 17 saakka, mutta ne voivat olla auki kello 20 saakka. Asiakkaita näissä voi olla 75 prosenttia suurimmasta sallitusta määrästä

Peruskoulun ja toisen asteen opiskeluun ei ole tulossa muutoksia eli lähiopetus jatkuu. Korkeakouluille suositellaan siirtymistä etäopiskeluun.

– Alueet kunnat ja aluehallintovirastot voivat ottaa käyttöön tiukempiakin rajoituksia. Ne perustuvat alueelliseen arviointiin, pääministeri muistuttaa.

Hallituksen kanta on, että matalan riskin paikkoja voi pitää avoinna koronapassilla. Tällaisiksi Marin mainitsee esimerkkeinä kirjastot, museot, teatterit.

Rajavalvonta palautetaan 28. joulukuuta. Negatiivisella testitodistuksella on mahdollisuus päästä maahan.

Marin sanoo, että nyt perustetaan koronaministerityöryhmä, joka pienemmällä porukalla käsittelee koronatoimia.

Hllitus tiedottaa rajoituksista tarkemmin tänään kello 9.

Juttua muokattu 22.12 kello 13.32 niin, että ravintolarajoitukset ovat voimassa jouluaatosta lähtien ja ne tiukkenevat 28. joulukuuta.