Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Porvoossa 600 korttia joulupostina tuntemattomilta ikääntyneille, Loviisassa 901 ja Sipoossa 580 korttia

Joulupostia ikäihmisille -kampanjan myötä kerättiin porvoolaisille ikääntyneille 600 joulukorttia, Loviisassa 901 ja Sipoossa 580 korttia.

Luovan välittämisen yhteisö Siskot ja Simot järjesti kampanjan jo yhdeksättä kerta, ja korttikeräyksessä oli 113 paikkakuntaa etelästä pohjoiseen.

Kampanja keräsi kaikkiaan 110 000 joulukorttia kotihoidon ja asumispalveluiden ikääntyneille asiakkaille. Monelle ikäihmiselle joulutervehdys oli ainoa laatuaan.

Vaikka kortti kulkeutui tuntemattomalta tuntemattomalle, joulutervehdyksiä tehtiin tunteella ja henkilökohtaisesti. “Voi kun tietäisin sinun nimesi”, luki erään pienen lapsen tekemässä joulukortissa. Kortti on koskettanut syvästi myös saajiaan ja moni ikääntynyt on asettanut kortin näkyvälle paikalle.

Muutamille paikkakunnille kortteja kertyi niin paljon, että niitä riitti jaettavaksi myös senioritaloihin, vammaisten asumisyksiköihin ja terveyskeskusten vuodeosastoille.

– Tiedämme, että osalla ikääntyneistä ei ole lähiomaisia, ja kampanjan avulla voidaan muistaa myös heitä. Korttimäärä ja palaute kertovat siitä, että ihmiset haluavat ilahduttaa tuntemattomia lähimmäisiä, kokea yhteisöllisyyttä sekä antaa ja saada joulumieltä, Siskojen ja Simojen toiminnanjohtaja Eero Väisänen sanoo.

Kampanjan suojelija tasavallan presidentti Sauli Niinistö osallistui myös puolisonsa Jenni Haukion kanssa korttikeräykseen. Kampanjan yhteistyökumppaneita olivat paikkakuntien lisäksi Kuntaliitto, Kansalaisopistojen liitto, Kansalaisareena ja Suomen 4H-liitto.