Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Osallistu Pursiseura ÖNS:n ja Loviisan Sanomien perinteikkääseen jääveikkaukseen ja voita 150 euron lahjakortti!

Koronan ilmaantuvuus korkeampi kuin koskaan – Omikronia löydetty 83

Koronavirustartunnat on edelleen kasvussa Suomessa, kertoo Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) johtaja Mika Salminen sosiaali- ja terveysministeriön ja THL:n koronan tilannekatsauksessa.

Meillä todettiin viikolla 50 arviolta yli 13 400 uutta koronavirustapausta. Edellisellä viikolla niitä todettiin noin 10 600 tapausta.

– Tapausmäärät ovat kasvaneet joka viikko. llmaantuvuus on nyt korkeampi kuin koskaan ja positiivisten löydösten määrä on suuri, sanoo Salminen.

Maanantaihin 20. joulukuuta mennessä on Suomessa todettu yhteensä 83 varmistettua Omikron-löydöstä. Sitä on havaittu jo 85 maassa havaittu.

– Hus alueella ja muuallakin tehdään seulontatestejä. Niiden mukaan Husin alueella yli puolet on omikronia ja sitä on paljon Varsinais-Suomessakin.

Salmisen mukaan omikronissa on se huono puoli, että rokotteet eivät anna siihen yhtä hyvää suoraa kuin aikeisempiin variantteihin. Suoja on ole heikentynyt yhtä paljon vakavaa tautia vastaan.

– Kolmannen rokotuksen jälkeen suoja on hyvä. Ikääntyneiden kohdalla ikääntyneille kolmas rokote erittäin tärkeä, Salminen painottaa.

Viime sunnuntaihin mennessä Suomessa 12 vuotta täyttäneistä ja sitä vanhemmista 83,3 prosenttia on saanut vähintään kaksi rokoteannosta. Kolmansia annoksia on annettu jo lähes 770 000.

– Rokotuskattavuus on aika korkea meillä, Salminen toteaa.

Korona ei tule katoamaan maailmasta, sanoo THL:n johtaja Mika Salminen

Koronapassi poistuu ehkä käytöstä – Keskustellaan poistuuko se kokonaan, sanoo STM:n johtava asiantuntija Voipio-Pulkki

Tehohoidon kuormitus on kasvanut koko maassa – Tartunnanjäljitys takkuaa

Koronan ilmaantuvuus korkeampi kuin koskaan – Omikronia löydetty 83