Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Osallistu Pursiseura ÖNS:n ja Loviisan Sanomien perinteikkääseen jääveikkaukseen ja voita 150 euron lahjakortti!

Uutissuomalainen: Sairaanhoitopiireistä joka kolmas voi siirtää joulun lomia

Yli kolmannes sairaanhoitopiireistä on sopinut mahdollisuudesta siirtää henkilöstön vapaita tai lomia joulun aikana. Asia selviää Uutissuomalaisentekemästä kyselystä, johon vastasi Manner-Suomen 20 sairaanhoitopiiristä 19.

Vapaiden ja lomien mahdollisesta siirtämisestä on sovittu seitsemässä sairaanhoitopiirissä: Keski-Suomessa, Kanta-Hämeessä, Etelä-Savossa, Pohjois-Savossa, Pohjois-Karjalassa, Etelä-Pohjanmaalla ja Pohjois-Pohjanmaalla. an joutuisi siirtämään vapaitaan tai lomiaan.

Myös useissa muissa sairaanhoitopiireissä lomien ja vapaiden siirtämistä on selvitetty, vaikka siirtoja ei välttämättä tarvita tai niitä pyritään välttämään.

Uutisen mukaan esimerkiksi Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiiri (Hus) pyrkii suunnittelemaan toimintansa niin, ettei kukaan joutuisi siirtämään vapaitaan tai lomiaan.

Uutissuomalaisen mukaan loman siirrosta tarjotaan rahallista korvausta.

Hus: Koronapassi pitäisi poistaa käytöstä omikronin kovan leviämisen vuoksi, kahdesti rokotetutkin voivat sairastua – Näin johtajaylilääkäri uskaltaa viettää joulua

Hus ja monet kunnat pulassa – Tämä estää koronarokotusten nopean etenemisen

Hoitajat iloitsevat Husin koronalisän pysymisestä: "Meitä on kuunneltu", kommentoi sairaanhoitaja Nizo Dara – Näin äärimmilleen korona-aika on venyttänyt puhtaankin osaston henkilökunnan