Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Osallistu Pursiseura ÖNS:n ja Loviisan Sanomien perinteikkääseen jääveikkaukseen ja voita 150 euron lahjakortti!

Kaksi vakuutusyhtiötä heikensi merkittävästi kotivakuutuksen ehtoja, varoittaa lakitoimisto: "Emme suosittele"

Fennian ja Pohjolan kotivakuutuksissa on heikentyneet oikeusturvavakuutuksen ehdot. Tämän vuoksi emme suosittele kotivakuutuksen ottamista näistä vakuutusyhtiöistä, kertoo tiedotteessaan potilasvahinkoasioihin keskittynyt lakiasiaintoimisto Suomen Potilasvahinkoapu.

Tiedotteen mukaan ensi vuoden alusta lähtien Fennian uusissa kotivakuutuksissa on vain 50 prosentin oikeusturvavakuutusmäärä lautakunta-asioissa. Tämä antaa Fennian asiakkaille olennaisesti huonomman turvan oikeudellisissa riidoissa muihin vakuutusyhtiöihin verrattuna. Oikeudellisen riidan sattuessa, Fennian asiakkaille voi tiedotteen mukaan tulla maksettavaa jopa 4 250 euroa enemmän.

Vähintään noin 95 prosenttia kaikista yksityisten riita-asioista ratkaistaan oikeudenkäynnin ulkopuolella. Niitä ratkotaan vaihtoehtoisissa riidanratkaisuelimissä, eli erilaisissa lautakunnissa.

Tiedotteessa neuvotaan, että asiat on ehdottomasti parempi viedä huolellisesti perustellen lautakuntien ratkaistaviksi. Niissä on olennaisesti pienempi kuluriski kuin oikeudenkäynneissä.

– Lautakunnassakin asiaa ratkaistaessa 50 prosentin vakuutusmäärällä asiantunteva lakiapu voi jäädä saamatta, tai siitä joutuu itse maksamaan huomattavasti enemmän kuin muissa vakuutusyhtiössä vakuutettuna, tiedotteessa todetaan.

Vakuutusyhtiö Pohjola on heikentänyt uusien asiakkaidensa vakuutusturvaa lautakunta-asioissa huhtikuun alusta 2019 lukien. Samalla se on kuitenkin nostanut käräjöintiin liittyvää vakuutusturvaa. Tiedotteen mukaan Pohjolan asiakkaat eivät ole sen vuoksi aivan yhtä huonossa asemassa kuin Fennian asiakkaat.

– Kotivakuutusyhtiön vaihtamista harkitsevien kannattaakin tutustua huolella vakuutusehtoihin, lakiasiaintoimiston tiedotteessa opastetaan.

Tässä on kokoonsa nähden vaarallisin paikka älypuhelimelle – Vakuutusyhtiö korvaa vuosittain kymmeniä tuhansia kännykkävahinkoja

Yhden vuoden suurimmista tulipaloista aiheutti valvomaton kynttilä – Näin helposti ulkokynttilä sytyttää ison palon, selviää Ifin testistä ja videosta

Nämä seikat kannattaa tarkastaa matkavakuutuksesta jo ennen – Varsinkin aktiivilomailijan on syytä olla tarkka

Suomalaisten suosikkipihakaluste voi olla paloturvallisuusriski: vahingot ovat lisääntyneet eikä vakuutuskaan aina korvaa – Älä tee näitä mokia paljun kanssa