"Totta kai se jännittää"– Mikko Tainio avaa uuden apteekin Loviisaan – apteekkarilla erikoinen yhteys Loviisaan

Palvelut: Loviisan uuden apteekin esteettömyydestä ja parkkipaikoista on kiitelty.

Loviisan S-Marketin yhteyteen avautuu keskiviikkona 15. joulukuuta nimensä mukaisesti uusi apteekki. Keravalla proviisorina toiminut Mikko Tainio on uuden edessä, kun hän hyppää apteekkarin saappaisiin Loviisan Uuteen Apteekkiin.

– Totta kai se jännittää. Se on iso loikka itselleni. On odottavat fiilikset. Onneksi on hyvät tukijoukot taustalla, Tainio kuvailee tunnelmiaan, kun avauspäivä lähestyy.

Koronan vuoksi apteekissa ei järjestetä varsinaisia avajaisia, mutta 400 ensimmäistä asiakasta huomioidaan kangaskassilla.

Viime viikolla apteekin ikkunoihin ilmestyivät teippaukset. Viikonlopun sekä alkuviikon aikana kalusteet ja tuotteet pannaan paikoilleen.

– Tämä on hallittua kaaosta tällä hetkellä. Suurin osa kalusteista on kierrätettyjä, joita on vähän tuunattu, Tainio kertoo.

Loviisan uudesta apteekkiluvasta käytiin keskustelua 2016 lähtien. Lopulta lupa tuli haettavaksi vuosi sitten ja Tainio valittiin reilun kymmenen hakijan joukosta.

Jos jotain puuttuu, sitä saa toivoa valikoimaan.

Apteekkari Mikko Tainio

Tainiolla on pitkä kokemus alalla. Hän on toiminut proviisorina Keravalla vuodesta 2008 lähtien ja työskennellyt sitä ennen muun muassa ulkomailla.

Kun Mikko Tainio vuosi sitten kävi katsomassa sopivia tiloja Loviisasta, ykkösvaihtoehdoksi muodostui S-Market, jossa oli entisen eläinlääkäriaseman tyhjillään olleet tilat. Tainio teki sopimuksen Varuboden-Oslan kanssa.

– Tila oli vain 60 neliötä, mutta saatiin remontoitua pullonpalautustila mukaan. Tilasta tulee valoisa ja sinne tulee paljon hyllymetrejä sekä hyvä valikoima, Tainio lupaa.

Hän kertoo, että loviisalaiset ovat ottaneet uuden apteekin positiivisesti vastaan.

– On kiitelty esteettömyydestä ja parkkipaikoista, että on helppo tulla kauppareissun yhteydessä.

Apteekki on joka päivä auki. Aukioloajat ovat nyt niin laajat kuin on mahdollista nykyisellä henkilöstöllä.

Tainio toteaa, että aluksi jotain voi puuttua hyllyltä ja menee hetki, ennen kuin valikoima muotoutuu sopivaksi.

– Kaikki itsehoito- ja reseptilääkkeet löytyvät. Jos jotain puuttuu, sitä saa toivoa valikoimaan. Tavaraa tulee joka päivä lisää.

Syksyllä Mikko Tainio rekrysi apteekkiin työvoimaa. Hän tiesi, ettei itäiseltä Uudeltamaalta välttämättä ole helppo löytää farmaseutteja. Vaikka hakemuksia ei sadellut kymmenittäin, hakijat olivat juuri sopivia.

– Olen siitä todella iloinen. Meillä on hyviä tyyppejä ja jo nyt todella yhteen hiileen puhaltava tiimi, Tainio kiittelee.

Työntekijöitä löytyi läheltä, kuten Loviisasta, Tesjoelta ja Lapinjärveltä.

Palvelua saa suomeksi, ruotsiksi, viroksi ja englanniksi. Mikko Tainio myöntää, että oma kouluruotsi saattaa olla alkuun vähän ruosteessa, mutta toivoo loviisalaisten olevan armollisia, jos ei kaikki sanat tule heti kuin apteekin hyllyltä.

Apteekkari itse aikoo olla vahvasti palvelemassa asiakkaita ja odottaa, että pääsee tutustumaan loviisalaisiin.

– Tykkään tutustua ihmisiin, olen sosiaalinen luonteeltani. Saa tulla juttelemaan, vaikkei olisi mitään ostettavaakaan, Tainio sanoo.

Tainio ei vielä asu Loviisassa, mutta häneltä löytyy erikoinen kytkös paikkakuntaan.

– Loviisan edustalla on Tainion majakka, joka on nimetty isoisäni isän mukaan. Minulle tulee kassan taakse iso seinämaalaus eli muraali, jossa on aiheena Tainion majakka. Sen tekee taiteilija Jarno Sinivaara, Tainio kertoo.

Uusi Apteekki

Loviisan S-Marketin yhteydessä

Avajaiset 15.12. kello 10

Auki arkisin 8.30–19, la 9–17 ja su 10–14

Apteekkarina Mikko Tainio

Apteekki työllistää proviisorin, kolme farmaseuttia, yhden teknisen työntekijän ja pari keikkatyöntekijää

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut