Kiertotalous | Loviisalainen Neste K Ankkurituuli kerää joulun paistinrasvat taas dieseliksi

Loviisalainen Neste K Ankkurituuli jälleen mukana kierrättämässä joulukinkkujen ja muiden ruokien paistinrasvat uusiutuvaksi dieseliksi. Nesteen järjestämä kinkkutemppu kierrättää jo kuudetta joulua peräkkäin joulukinkun ja muiden jouluruokien paistinrasvat uusiutuvaksi dieseliksi.

– Kinkkutempulla tuomme kiertotaloutta lähemmäksi asiakkaidemme arkea ja havainnollistamme, kuinka yllättäviäkin raaka-aineita voidaan kierrättämällä hyödyntää uudelleen, kertoi kauppias Stefan Möller Neste K Ankkurituulesta.

Kinkkutemppu onnistui viime vuonna 240 000 kotitalouden voimin keräämään huimat 55 tonnia rasvajätettä. Käsitellystä rasvasta tehdään Neste MY uusiutuvaa dieseliä. Yhden kinkun rasvamäärästä valmistetulla dieselillä voi huristella henkilöautolla jopa kolme kilometriä, kerrotaan yhtiön tiedotteessa.

Paistinrasva tulee tuoda keräyspisteeseen pahvisessa rasiassa kuten tyhjässä maitotölkissä. Lasi- tai metallipurkeissa rasvaa ei voi kierrättää. Paistinrasvojen keräyspisteitä on tänä vuonna noin 300 ympäri Suomen ja niistä suurin osa sijaitsee K-ruokakauppojen yhteydessä. Kierrätykseen kelpaavat kinkun paistinrasvan lisäksi myös esimerkiksi kalkkunan, kalan tai seitanin paistinrasvat. Paistinrasvojen palautusaika on 17.12.2021–7.1.2022 ja keräysastia löytyy tänä vuonna muun muassa Neste K Ankkurituulen yhteydestä.

Kinkkutemppu toteutetaan K-ryhmän ja 13 muun toimijan voittoa tavoittelemattomana yhteishankkeena: mukana on pieniä ja suuria toimijoita eri aloilta ja yhteiskunnan sektoreilta.

Mainos: LähiTapiola Uusimaa

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut