Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Taideharrastajapalkintoja nuorille – aktiivisuus, myönteisyys ja pitkäjänteisyys avainasemassa

Taiteen perusopetuksen harrastajia palkittiin suomalaisen musiikin päivänä keskiviikkona Loviisassa.

Palkinnon saivat Juliette Rahkonen, Elli Järvinen ja Oona Kantele.

Palkitut nuoret opiskelevat Loviisan tanssiopistossa, Porvoonseudun musiikkiopistossa ja Loviisan kansalaisopistossa.

Musiikin palkinnon sai 15-vuotias Juliette Rahkonen, jonka musiikkiharrastus alkoi jo muskarissa. Pianoa hän on soittanut Marja Pohjolan oppilaana vuodesta 2014.

– Soitan, koska pidän siitä, Rahkonen toteaa.

Palkinnon perusteluissa mainitaan, että Rahkosesta on vuosien pitkäjänteisen soittoharjoittelun avulla kehittynyt taitava ja ilmaisuvoimainen pianisti. Hänelle on kertynyt jo paljon myös esiintymiskokemusta mm. Loviisan Sibeliuspäiviltä.

Rakastan esiintymistä.

Elli Järvinen

– Mieluiten soitan klassista musiikkia.

Rahkoselta sujuu myös toisenlainen musiikki, sillä hän on soittanut useita sovituksia rock-yhtye Rammsteinin kappaleista.

Sivuaineenaan Rahkonen soittaa musiikkiopistossa selloa. Hän myös laulaa.

Tanssin palkinto annettiin Elli Järviselle, joka on osoittanut intohimoa tanssiin ja opiskeluun. Hän on osallistunut moniin esityksiin tuoden karismaa ja energiaa näyttämölle.

– Rakastan esiintymistä, Järvinen sanoo ja toivoo, että tanssista ja teatterista tulisi osa hänen ammattiaan.

Järvinen on yhdeksäsluokkalainen. Lukiosuunnitelmia hän virittelee Sibelius-lukioon, joka on musiikkiin ja tanssiin painottunut lukio Helsingissä.

– Myös Vaskivuoren lukio voisi olla vaihtoehto.

Järvinen on luonut myös omia koreografioitaan osallistumalla mm. Omat Polut -projektiin.

Palkintoperusteluissa todetaan lisäksi, että Järvinen on kypsymässä taiteilijaksi havaittuaan tanssin olevan polku, jossa on ylä- ja alamäkiä.

Järvisen opettaja tanssiopistossa on Benjamino Borghi.

Kuvataidepalkinto meni tänä vuonna 13-vuotiaalle Oona Kanteleelle. Hän on opiskellut kuvataidetta poikkeuksellisen aktiivisesti.

– Kuvataiteessa ei valmistu koskaan ja opittavaa on koko ajan, Kantele pohtii.

Hän on opiskellut kuvataiteellista ilmaisua laaja-alaisesti, mutta löytänyt myös omia erityisen kiinnostuksen kohteitaan.

– Haluan oppia kuvittamaan omia tarinoitani ja opetella animaatiota, Kantele kertoo jatkosuunnitelmistaan.

Kanteleen opettajana toimii Terhi Penttilä.

Taiteen perusopetus (TPO) etenee opetushallituksen määräämien opetussuunnitelman perusteiden mukaisesti tasolta toiselle.

– Taideharrastus tukee lapsen kehitystä monella tapaa. Luova ilmaisu, harjoittelu ja ryhmätyöskentely kasvattavat vuorovaikutus- ja ajattelutaitoja ja antaa myös itseluottamusta, musiikkiopiston apulaisrehtori Johanna Lönnfors totesi palkintojenjakotilaisuudessa.

Loviisan seudulla tanssin, musiikin, kuvataiteen ja käsityön perusopetukseen osallistuu viitisensataa kouluikäistä. TPO-palkinnot jaettiin ensimmäisen kerran vuonna 2015.