Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Osallistu Pursiseura ÖNS:n ja Loviisan Sanomien perinteikkääseen jääveikkaukseen ja voita 150 euron lahjakortti!

Pakollinen koronarokotus sote-henkilöstölle, esittää hallitus – "Laitosepidemioihin liittynyt kuolemantapauksia"

Sosiaali- ja terveysministeriön osastopäällikkö Taneli Puumalainen kertoo, että eduskunta käsittelee parhaillaan sosiaali- ja terveyspalveluissa työssä olevien rokotusvelvollisuutta.

Hallitus esittää, että tulevaisuudessa sosiaali- ja terveyspalveluissa toimivilla tulee olla rokotesuoja. Tämän tavoitteena on parantaa potilaiden turvallisuutta.

– Potilaita tai asiakkaita, joilla on suurentunut riski saada koronatauti, hoitaisi vain henkilöstö, joilla rokotussuoja on kunnossa tai heillä on taudin antama suoja, Puumalainen sanoo.

Tällä pyritään hänen mukaansa ennen kaikkea ehkäisemään laitosepidemioita, pitkäaikaishoivan ja akuuttiosastojenkin epidemioita.

– Näihin epidemioihin on liittynyt valitettavia kuolemantapauksia. Tiedossa on, että osaan niistä liittyy se, että rokottamaton hoitohenkilöstään kuuluva on saanut tartunnan ja tartunta on levinnyt terveydenhuollon yksikössä.

Näistä vaatimuksista voidaan tinkiä eli poiketa osastopäällikön mukaan, jos hoitohenkilöstöä ei kerta kaikkiaan ole saatavilla.

Puumalainen kertoi tiedotustilaisuudessa myös, että valmisteilla ovat hallituksen esitykset, jotka koskevat EU:n digitaalisen koronatodistuksen kansallisen käytön laajentamista ja passin käyttöä itsenäisenä rajoitustoimenpiteenä.

Koromaepidemia edelleen kasvussa, sanoo STM:n johtava asiantuntija Voipio-Pulkki – "Virus on ovela"

Koronan kotitestit paljon mainettaan parempia, sanoo THL:n johtaja Mika Salminen