Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Valtuusto | Jarkko Sorvanto valittiin Lapinjärven kunnanjohtajaksi - katso videolta väistyvän kunnanjohtajan Tiina Heikan yllättävä ohjelmanumero kesken kokouksen

Lapinjärven kunnanvaltuusto valitsi keskiviikkoiltana yksimielisesti oikeustieteen maisterin, valtiotieteiden kandidaatin Jarkko Sorvanton Lapinjärven uudeksi kunnanjohtajaksi.

Valtuusto päätti, että johtajasopimukseen sovelletaan kuudenb kuukauden koeaikaa ja lisäksi virkaan valitun on ennen valinnan vahvistamista esitettävä hyväksyttävä lääkärintodistus terveydentilastaan.

Tällä hetkellä hän toimii kehittämisyhtiö Ikaalisten Kylpyläkaupunki Oy:n toimitusjohtajana.

Sorvanto on aiemmin toiminut Ylöjärven kaupunginjohtajana, josta tehtävästä hän irtisanoutui 7.1.2021. Sitä ennen hän toimi Ylöjärven hallintojohtajana. 43-vuotias Sorvanto ehti olla Ylöjärven kaupunginjohtajana kuusi vuotta ja sitä ennen yhden vuoden kaupungin hallintojohtajana.

Lapinjärven nykyinen kunnanjohtaja Tiina Heikka irtisanoutui syksyllä ja lopettaa tehtävässä 8 vuotta kestäneen pestinsä päätteeksi 31.12.2021. Virkaa haki yhteensä 14 hakijaa, joiden lisäksi yksi henkilö jätti oma-aloitteisesti suostumuksensa virkaan.

VIIMEISESSÄ valtuuston kokouksessaan Tiina Heikka ja valtuusto jättivät haikeat jäähyväiset kyynelten ja kukkasten sekä Kuntaliiton ansiomerkin saattelemina. Kokouksen vielä kestäessä kunnanjohtaja Heikka tarttui yllättäen mikrofoniin ja lauloi kunnanjohtajauraansa mukailleen esityksen Paula Vesalan " Nyt on lähtö"-biisiä " .

"Ollaan vielä itsenäisiii, pitäkäähän siitä kiii", Sanon kiitos ja näkemiin!, oli Heikan lauluterveiset valtuustolle ja viranhaltijoille. Tiina Heikan mukaan esityksen sanoitukset sisältävät ironiaa ja huumorimielessä esimerkiksi perättömiä juoruja, joita kunnanjohtajan toiminnasta on vuosien varrella esitetty.

Kunnanjohtaja Tiina Heikan yllättävä musiikkiesitys valtuuston kokouksessa 8.12.2021

TUNTEIKKAAN esityksen päätteeksi valtuuston puheenjohtaja Päivi Lempiö luki naurunremakan saattelemana valtuuston kokouksen päätteeksi yleensä esitettävän ohjetekstin mahdollisten kunnallisvalitusten esittämisestä, ja totesi kokouksen päättyneeksi. Kukaan ei tiettävästi ole tehnyt kunnallisvalitusta Heikan mainiosta esityksestä.

Lue lisää Loviisan Sanomista sunnuntaina ja tiistaina.