Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Osallistu Pursiseura ÖNS:n ja Loviisan Sanomien perinteikkääseen jääveikkaukseen ja voita 150 euron lahjakortti!

Keuruun hirsitalo kohoaa Loviisaan talven aikana – "Talo on kotona, vaikka hirsipinoina pitkin pihaa"

Keskisuomalainen uutisoi syksyllä helsinkiläisen pariskunnan aikeista siirtää vanha hirsitalo Keuruun Pihlajavedeltä Loviisan Malmgårdeniin. Milla ja Markku Vahtila saivat talon siirrettyä rekkojen avulla paikkakunnalta toiselle, mutta talon uudelleenpystytyksestä luovuttiin loppumetreillä.

Keuruulaistalo kuitenkin nousee korkeuksiinsa, mutta vasta ensi vuoden puolella. Valtavat pinot hirsiä seisoo nyt Vahtiloiden Loviisan tontilla odottamassa pystytystä.

– Meillä oli huipputiimi kasassa, ja talon purku sekä siirto menivät hyvin. Järkeilimme kuitenkin tiimin kanssa, ettei se (kasaus) ole järkevää. Rekkojen puomit olivat talon kokoon nähden liian lyhyet, eivätkä rekat pystyneet asemoitumaan pihallemme kasaamaan taloa optimaalisimmalla tavalla, Milla Vahtila kertoo.

– Päätimme luopua kokonaan rekkojen kanssa pystyttämisestä ja palata alkuperäiseen suunnitelmaamme, hän jatkaa.

Alkuperäinen suunnitelma on, että pariskunta pystyttää ihan itse talonsa nosturin avulla – ja hirsi kerrallaan. Ajankohta tälle on asetettu talvipakkasille, tammi–helmikuulle.

– On kuitenkin iso helpotus, että talo on kotona, vaikkakin hirsipinoina pitkin pihaa. Kävimme siirron jälkeen kolme kertaa Keuruulla hakemassa loput puu- ja rakennustarvikkeet, mitkä olivat siirrettävissä, Milla Vahtila kertoo.

Vahtilat rakentavat töiden ja opiskelujen lomassa Loviisaan myös aittaa, johon katto valmistunee ensi viikon aikana. Lähitulevaisuuden haaveissa heillä siintää yöpyminen aitassa viimeistään jouluna.

– On ollut hauska asua hippipakussamme huhtikuusta asti, mutta alkaahan se käydä vähän extremeksi nyt talven tullen, Milla Vahtila naurahtaa.

Milla ja Markku Vahtila menettivät alkuperäisen kotinsa, satavuotiaan hirsitalon tulipalossa syksyllä 2020. Menetyksen jälkeen he etsivät itselleen uutta kotia, joka löytyi lopulta lehti-ilmoituksen perusteella Keuruun Pihlajavedeltä.