Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Osallistu Pursiseura ÖNS:n ja Loviisan Sanomien perinteikkääseen jääveikkaukseen ja voita 150 euron lahjakortti!

Koronapassin käyttöä vastustavien kansalaisaloite etenee eduskunnan käsiteltäväksi –  Aloitteen laatijat: "Se muodostaa vakavan uhan oikeudelle työhön ja toimeentuloon"

Koronapassista luopumista vaativa kansalaisaloite on kerännyt jo reilusti yli 50 000 allekirjoitusta ja se etenee eduskunnan käsittelyyn.

Kansalaisaloitteen mukaan koronapassin käyttö on perustuslain sekä YK:n ihmisoikeuksien yleismaailmallisen julistuksen vastaista.

Eduskunta hyväksyi koronapassin käytön laajennuksena uuteen tartuntatautilakiin vajaat kaksi kuukautta sitten.

Aloitteen allekirjoittajat vaativat, että pandemian torjunnasta huolimatta perustuslailliset oikeudet pysyvät lainsäädännön keskiössä.

Koronapassi käyttöön lauantaina – Eduskunta hyväksyi lain sisällön

18.11. päivätyssä aloitteessa huomautetaan, että koronapassin käyttöä on esitetty laajennettavaksi työpaikoille.

– Se muodostaa vakavan uhan oikeudelle työhön ja toimeentuloon, aloitteessa arvioidaan.

Aloitteen allekirjoittaneet näkevät koronapassin käytön syrjivän kansalaisia ja asettavan heidät keskenään eriarvoiseen asemaan.

Aloitteessa nostetaan esille väite, että koronarokote ei toistaiseksi tilastojen mukaan näytä vaikuttaneen todettujen tartuntojen määrään.

– Tartuntoja on tilastoidusti enemmän kuin koskaan pandemian aikana, vaikka rokote on ollut käytössä useita kuukausia korkealla rokotekattavuudella, aloitetta perustellaan.

Passista ja sen laajentamisesta luopumista vaativa aloite huomauttaa, että pitkän aikavälin näyttöä koronarokotteen vaikutuksista pandemian hillitsemisessä ei ole.