Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

STT: Omikrontapaukset samasta viiden hengen seurueesta

Suomessa todetut omikronmuunnoksen aiheuttamat koronavirustartunnat ovat samasta viiden ihmisen seurueesta, kertoo Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) johtava asiantuntija Carita Savolainen-Kopra STT:lle.

Tähän mennessä Suomessa on varmistettu kaksi omikrontapausta. Eilen Helsingin- ja Uudenmaan sairaanhoitopiiri (Hus) kertoi, että tartunnan saanut on helsinkiläinen. Toinen tartunta on Turussa. Kummankin omikrontartunnan saaneen oireet ovat STT:n uutisen mukaan lieviä.

Kaikki altistuneet ihmiset on tavoitettu. Heidät on testattu ja asetettu karanteeniin.

Ruotsista tulleen seurueen kolme muuta ihmistä on testattu, mutta testin tulos ei ole selvillä.

Varsinais-Suomen sairaanhoitopiiri kertoi STT:n mukaan eilen, että sen alueella epäillään kahta todennäköistä omikrontapausta, jotka ovat peräisin Ruotsista.

Pohjois-Savon sairaanhoitopiirin alueella on Ruotsista saapuneesta matkaseurueesta kaksi koronatartunnan saanutta. Sairaanhoitopiiri arvioi, että on erittäin todennäköistä, että kyseessä ova omikrontartunnat.

Seurueen ihmisillä on ollut kontakteja Suomeen paluun jälkeen omilla asuinalueillaan. Paikalliset terveysviranomaiset kartoittavat altistuneita ja tekevät torjuntatoimia Varsinais-Suomen, Husin ja Pohjois-Savon sairaanhoitopiirien alueilla.

Viiden hengen seurue matkusti Ruotsista Suomeen lentokoneella. THL:n tiedossa ei ole, että matkan aikana olisi syntynyt altistumisia ulkopuolisille.