IS: Lasten koronatapauksilla on yllättävä vaikutus sairaalahoitoon

Ilta-Sanomat uutisoi, että Turun yliopistollisessa keskussairaalassa on jouduttu siirtämään joitain toimenpiteitä myöhemmäksi työntekijäpulan takia. Kuvituskuva Tuire Punkki

Jouni Lampinen

Lasten vuodeosastopaikat ovat tiukoilla ja vielä enemmän on pulaa paikoista tehohoidon ja keskushoidon puolella, Ilta-Sanomat uutisoi Turun yliopistollisen keskussairaalan tilanteesta.

Ruuhkaa on aiheuttanut se, että osastoja on jouduttu yhdistämään henkilöstöresurssin rajallisuuden takia. Hoitajapula johtuu välillisesti koronatilanteesta, IS uutisoi.

– Henkilöstöä on jouduttu irrottamaan toisiin paikkoihin. Ongelma on myös se, että on työntekijöitä, joiden lapset ovat altistuneet ja eristyksissä kotona, jonka vuoksi henkilöstö ei pääse töihin, Tyksin sairaalajohtaja Petri Virolainen sanoo IS:n haastattelussa.

– Pystymme hoitamaan vakavat tapaukset, mutta vähän vähemmän kiireellisille tämä voi tarkoittaa hoidon siirtymistä pidemmälle.

Ilta-Sanomien uutisessa kerrotaan, että myös lasten leikkauksia jouduttu siirtämään.

– Korona on nyt aktiivinen sellaisessa väestöryhmässä, jonka vanhemmat ovat meillä töissä, Virolainen sanoo IS:lle.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.