Suolatorille joulumetsä – pienessä vihreässä keitaassa voi hörpätä vaikka jouluglögit

– Täällä voi istuskella, haistella, katsella ja tunnustella metsää kaikilla aisteilla ja saada näin luontoelämyksiä, puutarhuri Riikka Taskinen kuvailee Suolatorille nousevaa joulumetsää.

Kaupungin puisto-osasto rakentaa parhaillaan noin sadan neliön metsää keskelle historiallisen alakaupungin toriaukiota. Metsä valmistuu ensi viikolla.

– Metsään tulee kolme aukkoa, joista voi tulla sisälle. Pieneen keitaaseen on esteetön pääsy myös pyörätuolilla ja lastenvaunujen kanssa, Taskinen selvittää.

Hän jatkaa, että täysin tasaiseksi metsän pohjaa ei mukulakiveyksen vuoksi saada, joten pieni varovaisuus metsässä astellessa on paikallaan.

Metsän taustalla on alueen asukkaiden toive saada Suolatorin koristeeksi joulukuusi. Paikalla ei kuitenkaan ole maanalaista jalkaa isolle kuuselle.

– Sen sijaan saimme ajatuksen rakentaa tänne pienemmistä puista ryhmän, kun kaupungin hakkuualueelta saatiin kerättyä nelisenkymmentä nuorta kuusta, kaupunginpuutarhuri Mona Bäckman kertoo.

Tekolunta metsään saadaan valkoisesta peiteharsosta.

– Näin saamme luotua Suolatorille kaivattua joulutunnelmaa ja tuotua pienen palan metsää keskelle kaupunkia lasten ja aikuistenkin ihmetykseksi.

Joulumetsään tulee kuusien lisäksi muutama männyntaimi, kantoja ja muita metsän elementtejä. Metsikössä on myös pöytä ja tukkeja, joilla voi istua, ja maassa on matot. Tekolunta metsään saadaan valkoisesta peiteharsosta.

– Tänne voi tulla piknikille tai juomaan vaikka jouluglögiä. Oma istuma-alusta on hyvä ottaa mukaan, Taskinen vinkkaa.

Joulumetsä saa myös valaistuksen.

– Valaistus onkin lähes ainoa asia, jonka joudumme ostamaan. Kaikki muu, kuten esimerkiksi ruohomatto, on kierrätystavaraa kaupungin varastoilta.

Koska Suolatorilla ei ole sähköä, sinne tuodaan työmaasähkö.

Metsään muuttaa myös asukkaita. Nuorten työpaja Pikku Pietarin Piha tekee kuusten lomaan pienelle esiintymislavalle puisia Lucioita ja tonttuja.

– Metsässä istuen jokainen voi sitten mielikuvituksessaan kuulla Lucioiden laulavan, Taskinen sanoo.

Joulumetsän muotoilusta vastaa Riikka Taskisen lisäksi kausityöntekijä Miia Vihervuori. Myös urakoitsijat auttavat rakennustyössä.

Joulumetsä pysyy, mikäli se saa olla rauhassa, asukkaiden ilona loppiaiseen asti.

– Ja pidempäänkin, jos tulee lunta ja pakkasta.

Mainos: LähiTapiola Uusimaa

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut