Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Osallistu Pursiseura ÖNS:n ja Loviisan Sanomien perinteikkääseen jääveikkaukseen ja voita 150 euron lahjakortti!

Päivä paloasemalla | Valkon VPK, Gammelby FBK ja Porlammin VPK mukana - terveysturvallisuus edellä

Loviisan seudulta on ilmoittautunut kolme palokuntaa valtakunnalliseen ”Päivä paloasemalla” -tapahtumaan, joka järjestetään lauantaina, 27.11.

Toimintaesittelyjä ja tehtävärasteja järjestetään ainakin Valkon VPK:n kello 10–14 ja Gammelby FBK:n paloasemilla Loviisassa klo 11–13 sekä Porlammin VPK:n asemalla Lapinjärvellä klo 10–13.

Lukuisat muutkin paloasemat avaavat ovensa yleisölle 27.11. Päivästä Paloasemalla on tullut koko kansan turvallisuustapahtuma, ja tänäkin vuonna asemille eri puolille Suomea odotetaan kymmeniä tuhansia kävijöitä, kerrotaan SPEK:n tiedotteessa.

Päivä Paloasemalla -tapahtumassa esitellään palokuntien toimintaa sekä paloautoja ja -kalustoa. Tehtävärasteilla opitaan tärkeitä paloturvallisuustaitoja, muun muassa harjoitellaan alkusammutusta ja turvallista poistumista, kokeillaan pelastajien varusteita sekä opetellaan palovaroittimien huolenpitoa ja sähkökatkon varalle varautumista.

Tapahtumissa tutustutaan myös palokunnan toimintaan. Joissain tapahtumista järjestetään myös erilaisia näytöksiä ja on mahdollisuus päästä paloauton kyytiin.

Terveysturvallisuus huomioidaan tapahtumissa erityisen huolellisesti. Tapahtumissa pyritään huomioimaan osallistujien väliset turvavälit, osallistujilla on mahdollisuus desinfioida käsiään ja erilaisia pintoja puhdistetaan tehostetusti. Tulethan paikalle vain terveenä. Koronatilanteen vuoksi kaikki halukkaat paloasemat eivät valitettavasti voi avata oviaan yleisölle.

Linkki tapahtumasivuille.