Kirja | Rovasti Seppo Apajalahti teki kirjan Loviisan saarnoistaan

Loviisan entinen kirkkoherra Seppo Apajalahti julkaisi eläkepäivinään kirjan ”Elämän suolaa ja leipää”.

Viime vuonna eläkkeelle siirtynyt Seppo Apajalahti on vuoden 2012 tammikuusta alkaen julkaissut tekstejään ”Loviisan postilla - hiljaista puhetta Seppo Apajalahti” -nimisellä verkkosivulla. Nyt saarnoista on painettu kovakantinen, 236-sivuinen kirja.

Kirja on lähes koko kirkkovuoden kattava saarnakokoelma. Pääosin saarnat on pidetty Loviisan seudulla vuosina 2012-2019.

– Saarnaaminen on reilun neljänkymmenen pappisvuoden aikana ollut minulle aina tärkeä juttu. Tärkeä asia monessa mielessä.

– Kun valmistelen saarnaa – silloin saarnaan itselleni. Tähän liittyy ajatus siitä, että jos en sano sellaista, mikä on itselleni tärkeää – ei se ole sitä kenellekään muulle, Seppo Apajalahti kertoi.

– Joitakin viikkoja sitten heräsi ajatus, että olisi mukava saada omat saarnat omaan kirjahyllyyn. Joskus vuosia sitten olin niputtanut vanhempia saarnoja – mutta Loviisan ajan saarnat odottelivat vielä koneellani.

– Olen nimittäin aina kirjoittanut saarnani sanasta sanaan – lukuun ottamatta, mitä tulee sanottua rivien välistä, Apajalahti kertoi.

Kirjan esittelytekstissä todetaan, että ”suola korostaa ruuan ja leivän omaa makua. Ilman suolaa moni ruoka jää mauttomaksi. Elämä on arkea - kristillisyys parhaimmillaan antaa sille maun. Se on ollut tavoitteenani.”

– Yllätyin, kun aloin lukea vuosien takaisia saarnojani. Ne puhuttelivat minua edelleen. Ja jotenkin iloitsin siitä, että ajatteluni on ollut selkeää. Kristillisyyden on liityttävä elämän arkeen. Se on parhaimmillaan kuin suolaa, joka tuo esiin elämän oman maun.

– Nyt suurin osa Loviisassa pidetyistä saarnoista on löytänyt tiensä kirjan kansien väliin. Iloitsen siitä, Apajalahti totesi.

Mainos: LähiTapiola Uusimaa

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut