Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Sisäministeri Ohisalo valmis ajamaan kovia keinoja jengirikollisuuden torjumisessa – IS: "Osoitetaan, että pahimmassa tapauksessa tulee vankeutta"

Sisäministeri Maria Ohisalo (vihr.) on valmis ajamaan kovia keinoja, jotta nuorten jengiytyminen saataisiin pysymään aisoissa.

Ohisalo sanoo Ilta-Sanomien haastattelussa, että sisäministeriössä on ryhdytty haarukoimaan keinoja, joilla tilanteeseen voitaisiin puuttua. Ministerin mukaan ennaltaehkäisevän toiminnan ohella tarvitaan kovempia rangaistuksia.

– Jotta saadaan rikoskierre katki ja osoitetaan, että pahimmassa tapauksessa tulee vankeutta, jos lähtee tähän toimintaan mukaan, Ohisalo sanoo IS:n haastattelussa.

Ohisalo kertoo keskustelleensa poliisin kanssa myös rikoslain muuttamisesta.

– Sisä- ja oikeusministeriön kesken olisi keskusteltava siitä, miten laittomien ampuma-aseiden ja räjähteiden hallussapitoon voitaisiin tiukemmin puuttua.

Ohisalon mukaan esimerkiksi Ruotsissa ampuma-aselainsäädäntö on selvästi Suomea tiukempaa.

– Muutokset kannattaisi tehdä myös Suomessa jo nyt. Koska jengeistä nähdään, että etenkin laittomat aseet näkyvät nuorillakin rikoksissa ja niitä löydetään nuorten hallusta.

Syyskuussa Ohisalo toi Helsingin Uutisten haastattelussa esille ennaltaehkäisevän työn merkitystä jengirikollisuuden torjumisessa.

Ohisalo kertoo keskustelleensa aiheesta myös Ruotsin sisäministerikollegansa Mikael Dambergin kanssa pari viikkoa sitten. Dambergin keskeinen kehotus oli toimia heti.

– Ajatus on se, että kannattaisi mahdollisimman aikaisessa vaiheessa puuttua kaikkeen. Hän sanoi, että kun meillä tilanne ei ole samalla tavalla riistäytynyt käsistä kuin heillä, niin toimikaa mahdollisimman nopeassa aikataulussa.

– Ja nyt ollaan vielä sellaisessa vaiheessa, että kannattaa toimia, kun signaaleja alkaa tulla vahvemmin, Ohisalo sanoo.

Keskusrikospoliisin rikosylikomisario Christer Ahlgren kertoi syyskuussa Helsingin Uutisten haastattelussa,kuinka joillakin katujengeillä on havaittu olevan vakavaa rikollista toimintaa ja jopa yhteyksiä järjestäytyneeseen rikollisuuteen.

Lokakuussa poliisi perui tapahtuman Helsingin Kaivohuoneella, saatuaan tiedon joukkotappelun uhasta tapahtuman yhteydessä. Poliisi otti tapahtumapäivänä kiinni 10 henkilöä Helsingin keskustan alueella.

Lue vielä:

Näin kansainväliset katujengit tekevät tuloaan Helsinkiin, jo 13-vuotiaat huolestuttavassa seurassa – KRP: "Sama kaava kuin Tanskassa ja Ruotsissa"

"En lähtisi Ruotsin tilannettakaan paisuttamaan" – Pormestari Juhana Vartiainen uskoo, että alueiden erojen kärjistyminen pystytään Helsingissä estämään

Poliisilta lisätietoa estetystä katujengien välikohtauksesta – joukkotappelun uhka liittyi helsinkiläisravintolaan

Yle ja MTV: Katujengi-ilmiössä radikaali käänne huonompaan – useita ammuskeluja pk-seudulla, poliisi esti ison yhteenoton Helsingissä