Meidän juttu | Ruotsinpyhtään Työväen Mieslaulajilla 70-vuotiskonsertti Ruukissa 13.11.

Ohjelmassa Loviisan vapputorilta tuttuja väkeviä työväenlauluja kuin myös haikeita kansanlauluja.

Äiti oli Ahlströmin sähkötarviketehdas kulttuuria suosivine johtohenkilöineen ja isä TUL:n urheiluseura Ruotsinpyhtään Riento. Poika tuli. Vuonna 1951 syntyneen kuoron nimeksi tuli hapuilun jälkeen Ruotsinpyhtään Työväen Mieslaulajat.

Laulajat tuolloin olivat enimmäkseen kaksikymppisiä. Nykyään keski-ikä on kuudenkympin huonommalla puolella.

Vaikka ikä painaa, kuoro on elossa ja siitä lähtee ääntä. Ei tietenkään samanlaista sointia kuin 70-luvulla, jolloin laulajia oli yli 30, ja joukkue osallistui Alankomaissa kuorokilpailuun.

Nykyinen noin kymmenen miehen lauluporukka pääsi kuitenkin esiintymään Tampereelle. Siellä syyskuun lopussa kattojärjestömme, Suomen Työväen Musiikkiliiton (STM) vietti 100-vuotisjuhliaan.

Korona-aika keskeytti monen kuoron toiminnan melkein vuodeksi. Ruukin sissikuoro piti toimintaa yllä hankaluuksista huolimatta.

Harjoituspaikat vaihtuivat ja esiintymässä käytiin palvelutalojen ulkoterasseilla ja ikkunoiden takana. Todeksi koettiin se, mitä laulussa sanotaan: ”Myrskyöin ja pilvipäivin laulu lohdun tuo.”

Vaikka ikä painaa, kuoro on elossa ja siitä lähtee ääntä.

Timo Noroviita, kuoron johtaja

Ruotsinpyhtään Työväen Mieslaulajat harjoittelee nyt taas ruukin srk-kodissa. Yhteistyö Agricolan suomalaisen seurakunnan kanssa on ollut kitkatonta. Vuokraa maksetaan iloisesti laulamalla.

Tulevia maksupäiviä ovat itsenäisyyspäivä (messu Ruotsinpyhtään kirkossa) ja jouluaattoilta, jolloin kuoro laulaa ruukin n. Kulkurinkuusella järjestettävässä hartauksessa.

Tulevana lauantaina, 13.11. kello 16 Ruotsinpyhtään Työväen Mieslaulajat kutsuu väkeä 70-vuotiskonserttiin ja kahville Strömforsin työväentaloon.

Ohjelmassa on mm. Loviisan vapputorilta tuttuja väkeviä työväenlauluja, haikeita kansanlauluja, Sibeliusta, Chydeniusta, Ernesaksia ja Juicea.

Konsertti on ilmainen eikä väliaikatarjoilustakaan peritä maksua. Muutaman puheenvuoron ja kunnianosoituksen joutuu yleisö kuitenkin kestämään.

Ruotsinpyhtään Työväen Mieslaulajat Loviisan torilla vappuna 2017

Kuvaaja: Arto Henriksson

Mainos: LähiTapiola Uusimaa

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut