Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Viranomaiset tarkastivat 23 taksia, 12 sai maksettavaa

Taksiliikenteen yhteisvalvonnassa Länsi-Uudellamaalla tarkastettiin viime viikonloppuna yhteensä 23 taksia. Huomautettavaa löytyi 16 taksista. Maksullisia huomautuksia annettiin 12, joista 11 oli liikennevirhemaksuja ja yksi oli sakko, kertoo poliisin tiedote.

Valvonnassa havaittiin yhdessä tapauksessa, että kuljettajan ajo-oikeus ei ollut voimassa. Yhdeksässä taksissa matkustajan nähtävillä ei ollut kuljettajan tai luvanhaltijan nimeä ja yhteystietoja. Yhdessä taksissa oli puutteita hintojen esittämisessä ja kuudessa tapauksessa ei ollut esittää taksiliikennöintiin oikeuttavaa asiakirjaa.

Tiedotteen mukaan valvonta osoitti, että mitään liikenneturvallisuutta vaarantavaa ei havaittu, ajoneuvokalusto oli hyväkuntoista ja liikennekelpoista. Taksinkuljettajien ajolupa löytyi kaikilta tarkastetuilta kuljettajilta, ja jokaisesta tarkastetusta taksista löytyi myös taksivalaisin.

Pieniä puutteita oli kuitenkin aivan liikaa.

– Asiakkaan näkökulmasta hinta- ja yhteistietojen puuttuminen tai hyvin kirjavat esittämistavat ovat ongelmallisia. Kyse on pienistä, helposti korjattavissa olevista puutteista, joiden johdosta ei kannattaisi ottaa huomautuksia tai muita mahdollisia seuraamuksia, sanoo tiedotteessa Liikenne- ja viestintävirasto Traficomin asiantuntija Tiina-Liisa Ruotsalainen.

Taksiliikenteen harjoittamista koskeviin säännöksiin on tullut muutoksia vaiheittain tänä vuonna. Toukokuusta lähtien taksiliikenteessä käytettävässä ajoneuvossa on tullut muun muassa käyttää taksivalaisinta, ja taksiliikennelupa tai sen jäljennös tulee olla mukana liikennöitäessä. Syyskuussa astuivat voimaan tietojen keräämistä koskeva velvoite sekä taksamittarin käyttämistä ja hinnoittelua koskevat muutokset.

Yhteisvalvonnan tekivät Länsi-Uudenmaan poliisilaitos, Traficom, Verohallinto ja Etelä-Suomen aluehallintoviraston (avi) työsuojelun vastuualue. Yhdellä pysäytyksellä jokainen mukana ollut viranomainen tarkasti omaan toimivaltaansa kuuluvia asioita.

Yhteisvalvonnoissa poliisi valvoo ensisijaisesti liikenneturvallisuuteen liittyviä asioita ja Traficom muun muassa sitä, että hintatiedot on esitetty asianmukaisesti. Verohallinto kerää esimerkiksi tietoja kuljettajista ja taksiyrityksistä. Viikonloppuna avi puolestaan valvoi ulkomaisen työvoiman käyttöä.