Loviisan ydinvoimalaitoksen johtaja vaihtuu

Sasu Valkamo on nimitetty Loviisan ydinvoimalan uudeksi johtajaksi.

Loviisan ydinvoimalaitoksen johtaja vaihtuu. Arto Henriksson
Arto Henriksson

Arto Henriksson

Fortumin Loviisan ydinvoimalaitoksen johtajaksi on nimitetty Fortumin Engineering & Projects -liiketoiminnan johtaja Sasu Valkamo. Loviisan ydinvoimalaitoksen johtajan tehtävään hän siirtyy myöhemmin Säteilyturvakeskuksen (STUK) hyväksynnän jälkeen.

Sasu Valkamo toimii myös Fortum Pover and Heat Oy:n, Fortum Power and Heat Holding Oy:n sekä Posiva Oy:n hallituksen jäsenenä.

Nimitys on osa laajempaa Fortumin ydinvoimaliiketoiminnan tehtäväkiertoa ja uudelleen organisointia.

Fortumin nykyinen ydinturvallisuuden riippumattoman valvonnan ja kansainvälisen yhteistyön johtaja Peter Tuominen jää eläkkeelle vuonna 2022, ja Loviisan voimalaitoksen nykyinen johtaja Satu Katajala siirtyy tähän tehtävään.

– Ydinvoima on keskeinen osa Fortumin strategiaa ja osa DNA:tamme. Kehitämme jatkuvasti toimintaamme varmistaaksemme, että ydinvoimalla on jatkossakin tärkeä rooli siirtymisessä kohti ilmastoneutraalia yhteiskuntaa.

– Laaja kokemuksemme ydinvoima-alan eri toiminnoista ja rooleista on yksi tärkeimmistä menestystekijöistämme. Tehtäväkierto on tehokas tapa varmistaa osaamisemme myös tulevaisuudessa ja tarjota henkilöstöllemme mielenkiintoisia tehtäviä, kertoi Fortum tiedotteessaan.

Tehtäväkiertojen on tarkoitus astua voimaan vuoden 2022 ensimmäisen neljänneksen aikana. Satu Katajala jatkaa nykyisessä tehtävässään Loviisan voimalaitoksen johtajana muutoksen voimaantuloon saakka.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.